Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 9 kovo d. 16:57
Kovo 10 d. – „Debunk EU“ Atsparumo dezinformacijai pamoka

Asociatyvi nuotrauka | Pixabay.com

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija tęsia atvirų pamokų ciklą, skirtą geriau susipažinti su Ukrainos istorija, Lietuvos ir Ukrainos ryšiais, už laisvę kovojančios šalies situacija, dėl padidėjusio dezinformacijos kiekio kylančiais iššūkiais.

Kovo 10 d. 9:00 val. kviečiame į Atsparumo dezinformacijai pamoką. Ji skirta 10–12 klasių mokiniams.
Pamokos tikslas – išmokti atpažinti melagingą ir klaidinančią informaciją bei patobulinti savo informacinio raštingumo įgūdžius. Pamokos dalyviai taip pat kviečiami išbandyti interaktyvų žaidimas „Blogos naujienos“ (angl. „Bad News“).

Pamoką ves „DebunkEU“ projektų vadovė Karina Urbanavičiūtė. „Debunk EU“ yra nepriklausomas analitinis technologijų centras, kurio pagrindinė užduotis – tirti dezinformaciją viešojoje erdvėje ir organizuoti švietėjiškas medijų raštingumo didinimo kampanijas (https://www.debunkeu.org/lt).
Kovo 10 d. pamoka bus tiesiogiai transliuojama Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos „Youtube“ kanalu. Trukmė – 45 min.

Pamokos transliacijos nuoroda: https://www.youtube.com/watch?v=i-mGTwigojg

Tai – jau ketvirtoji atvirų pamokų ciklo pamoka. Ciklą rengia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su partneriais – Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka ir Lietuvos nacionaline UNESCO komisija.

Mokykloms nebūtina koreguoti pamokų tvarkaraščius ir jungtis prie pamokos jos transliacijos metu. Visų pamokų įrašai skelbiami Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos „Youtube“ kanale. Įrašytas pamokas bus galima su moksleiviais peržiūrėti per artimiausias istorijos, dorinio ugdymo ar kitų dalykų pamokas, klasės valandėles.

Visų pamokų įrašai skelbiami Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos „Youtube“ kanale.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!