Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 10 kovo d. 15:24
Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena Valstybės pažinimo centre

Pranešimo spaudai nuotr.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną kviečiame švęsti Valstybės pažinimo centre, kuriame Jūsų lauks orientaciniai žaidimai, pažintinės veiklos, kūrybinės dirbtuvės, ekspozicijos ir kalendorėlių nagrinėjimas, laidų peržiūros ir įvairiausios staigmenos! Pažinkime valstybę ir jos istoriją drauge!

PROGRAMA:

12–19 val. Valstybės pažinimo centro nuolatinės ekspozicijos ir parodų „PERMAINŲ LAIKAS: teatras, muzika, kinas ir dailė 1985-1995“ bei „Šiuolaikinė lietuvių poezija: eilėraščiai mieste“ lankymas 12–19 val.
Interaktyvus žaidimas „K-11“
Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga kviečiame įsitraukti į žaidimą, kuriame Jūsų lauks 11 klausimų apie simbolinius nepriklausomos Lietuvos įvykius!
Vieta: Amfiteatras

12–19 val. Kūrybinės dirbtuvės vaikams „Laisvės drugeliai“
Kovo 11-oji – diena, kai buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė, leidusi vėl laisvai reikšti savo mintis ir aukštai iškelti trispalvę. Šių dirbtuvių metu kviečiame pasigaminti būtent tai simbolizuojantį drugelį-skirtuką!
Trukmė: apie 20 min. Vieta: II aukštas, Vyčio stendas.

12 val., 14 val., 16 val., 18 val. Orientacinis žaidimas „Pažink Kovo 11-osios Lietuvą“
Orientacinio žaidimo metu Jūsų lauks įvairios komandinės užduotys, kurios leis sužinoti, kokį kelią nuėjo Lietuva iki nepriklausomybės atkūrimo, kas yra svarbiausias Lietuvos valstybės susitarimas ir kaip Lietuva prisistato pasaulyje!
Trukmė: apie 1 val.
Dalyvių amžius: nuo 1 klasės ir vyresni.
Būtina išankstinė registracija.

13 val., 15 val., 17 val. Laida „Kas? Kaip? Kodėl? Apie valstybines šventes vaikams: Kovo 11“
Įdomu, kokia buvo Lietuvos vizija 1990-aisiais? Neaišku, kas yra Aukščiausioji Taryba ir kam jos reikėjo? Nori sužinoti, kur gali pamatyti Kovo 11-osios akto originalą? Tuomet kviečiame šių atsakymų ieškoti 30 minučių vaizdo įraše, kuriame įdomybėmis dalinasi istorikai ir signatarai!
Vieta: Amfiteatras.

13 val., 15 val., 17 val. Pažintinės ekskursijos parodoje „PERMAINŲ LAIKAS: teatras, muzika, kinas ir dailė 1985-1995“
Pažintinės ekskursijos metu kviečiame į vieną reikšmingiausių moderniosios valstybės dešimtmečių pažvelgti per meno pasaulio reiškinius bei atskleisti sovietmečio pabaigos ir pirmųjų po Nepriklausomybės sekusių metų laikotarpio specifiką per teatrą, muziką, kiną ir dailę.
Trukmė: apie 1 val.
Vieta: paroda „PERMAINŲ LAIKAS: teatras, muzika, kinas ir dailė 1985-1995“.
Būtina išankstinė registracija.

13–17 val. Paroda–pasakojimas „Kišeniniai kalendorėliai iš arti – proga tyrinėti ir susikurti sau“
Edukacinio užsiėmimo metu su kišeninių kalendorėlių kolekcininke Jūrate Kirkliene leisitės į kelionę per šių eksponatų istoriją, pažinsite jų formas, vaizdus, kurie leis įžvelgti ir jų istorijas. Kalendorėliai Jums papasakos ir apie Kovo 11-ąją bei padrąsins nusipiešti jį sau!
Vieta: Parodų salė.
Vieno seanso trukmė: apie 30 min.

15 val. Pažintis su robotu humanoidu Ąžuolu ir viktorina apie Kovo 11-ąją!
Vilniaus universiteto Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto, Dirbtinio intelekto laboratorijos jaunesnysis mokslo darbuotojas ir doktorantas Linas Aidokas trumpai pristatys robotų veikimo principą, galimybes kalbėti lietuviškai ir pakvies sudalyvauti roboto Ąžuolo vedamoje viktorinoje „Pasitikrink žinias apie Kovo 11-ąją!“.
Vieta: Amfiteatras.
Trukmė: apie 1 val.

Kovo 11-ąją Jūsų lauksime 12–19 val. (paskutiniai lankytojai įleidžiami 18 val.). Apsilankymas ir visos paslaugos nemokamos, įėjimas iš Totorių g. 28 pusės.

Iki pasimatymo!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!