Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 9 balandžio d. 09:32
Kelionių sezonas prasideda – naujienos iš Čekijos pilių ir rūmų

Jezeri | National Heritage Institute Archive nuotr.

Pilys, rūmai ir kiti istoriniai pastatai, prižiūrimi Čekijos Nacionalinio paminklų instituto (NPU), ruošiasi atidaryti pirmąjį po dvejų metų sezoną be koronaviruso apribojimų. Planuojančių keliones Čekijoje laukia daug naujienų! 

Turistų laukia daug naujienų. Netoli Znoimo įsikūrusiuose Uherčicės rūmuose nuo balandžio pabaigos bus atidarytas naujas maršrutas. Lankytojai pirmą kartą nuo pilies atidarymo 1990-aisiais išvys atnaujintus kambarius šiauriniame sparne.

Uhercice | © Svacek, NPU

Nauji maršrutai lankytojų laukia ir Opočno rūmuose, viename gražiausių renesanso laikų pastatų Čekijoje. Svečiai galės pamatyti elegantiškus reprezentacinius kambarius, paveikslų galeriją, ginklų kolekciją, egzotiškus etnografinius eksponatus ir medžioklės trofėjus iš Afrikos ir Amerikos, iš paskutiniųjų rūmų savininkų Koloredo-Mansfeldų šeimos kolekcijų.

Opocno. Copyright | © Bezdek, NPU

Namešto prie Oslavos (Náměšť nad Oslavou) rūmai (apie 50 km į vakarus nuo Brno) ruošia naują ilgesnį pažintinį maršrutą ir gobelenų parodą nuo renesanso iki XIX a. Iš pradžių gotikinė pilis buvo perstatyta renesanso stiliumi. Čia gyveno Žerotinų šeima, o vėliau – Verdenbergų, Kufšteinų ir Haugvicų giminės. Turistų laukia turtingai įrengti interjerai, rūmų koplyčia, biblioteka, reprezentaciniai kambariai ir privatūs rūmų savininkų apartmentai.

Namest nad Oslavou | © Capkova, NPU

Sezono pradžioje Červene Poržičių (Červené Poříčí) pilyje (30 km į pietus nuo Pilzeno) bus atidaryta nauja paroda, skirta XIX a. jaunųjų didikų auklėjimui. Rūmai buvo pastatyti 1611 m. senesnės tvirtovės vietoje.

Naujajame sezone turistai galės aplankyti atnaujintą Šternberko pilį ir parką netoli Olomouco. Karlšteino pilies restauravimo darbus planuojama baigti 2022 metų pabaigoje. Taip pat šiais metais pasibaigs renovacijos darbai įspūdingoje teatro salėje Jezeržų rūmuose, kur koncertavo Bethovenas ir Haidnas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!