Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 13 liepos d. 17:47
Vilniaus rotušę papuošė naujas meninis akcentas

Pranešimo spaudai nuotr.

(AV17) galerija, tęsdama tradiciją pristatyti šiuolaikinę skulptūrą netradicinėse miesto erdvėse, nuo šio mėnesio organizuoja pusę metų truksiantį projektą, kurio metu Vilniaus rotušės fasade bus eksponuojamos šiuolaikinės skulptūros ir instaliacijos. Tai yra bendras galerijos (AV17) ir Vilniaus miesto rotušės projektas, kurio metu kas mėnesį po vieną kūrinį eksponuos šeši Lietuvos šiuolaikiniai menininkai.

Savo darbus pristatys: Algis Kasparavičius, Rafal Piesliak, Rimantas Milkintas, Dainius Liškevičius, Donatas Jankauskas, Kristina Inčiūraitė. Tai gerai Lietuvoje ir užsienyje žinomi viduriniosios kartos menininkai, kurių darbai jau yra eksponuoti viešosiose erdvėse Lietuvoje bei užsienyje.

Projekto tikslas yra aktualizuoti tiek meną miesto erdvėse, tiek pačią istorinę senamiesčio aplinką, kurioje jis vyks. Menininkai kuria specialiai šiam projektui skirtus darbus, kurie atskleis skirtingas skulptūros ir šiuolaikinio meno galimybes. Kuriamas ryšys tarp šiuolaikinių formų ir temų bei klasicizmo stiliaus rotušės architektūros, skatins kitaip pažvelgti į istorinę Vilniaus senamiesčio architektūrą, suprasti ją kaip dinamišką šiandieninio pasaulio dalį.

Specifiškai šiai parodai atrinkti menininkai pademonstruos skirtingas skulptūros ir instaliacijos meno technikas, ieškos naujų išraiškos būdų bei analizuos šiandien aktualias temas. Nuolat kintanti ekspozicija skatins praeivius atsitraukti nuo kasdienybės, interpretuoti meno kūrinius, permąstyti žmogaus padėtį socialiniame, politiniame ir kultūriniame kontekstuose.

Pranešimo spaudai nuotr.

Pranešimo spaudai nuotr.

Liepos mėnesį pirmasis rotušėje pristatomas kūrinys „Nihil novi“ („Nieko naujo“), sukurtas Algio Kasparavičiaus. Šis autorius yra žinomas dėl savo konceptualios skulptūros, kurioje dažnai manipuliuojama atpažįstamais įvaizdžiais, o jo kūrybos centre atsiduria žmogaus vidinio pasaulio bei jį supančios aplinkos analizė. Naudodamas lengvai atpažįstamas formas, Algis Kasparavičius savo kūrinyje konceptualiai ir su ironija pabrėžia skirtingus šiuolaikinės visuomenės požiūrius į tas pačias aktualijas bei problemas, su kuriomis susiduria daugelis.

Kiekvieno kūrinio eksponavimą lydės susitikimai su autoriais. Jų metu publika galės susipažinti su platesne menininkų kūryba bei užduoti klausimus. Numatomi susitikimai su Algiu Kasparavičiumi: liepos 28 d. ir rugpjūčio 4 d. 18 val.

Pranešimo spaudai nuotr.

Daugiau informacijos: www.av17gallery.com

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė.

Projekto partneris – Vilniaus miesto Rotušė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!