Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 26 liepos d. 18:42
Kultūros ministerija laukia siūlymų Lietuvos nacionalinei kultūros ir meno premijai gauti

Kultūros ministerijos archyvo nuotr.

Iki rugsėjo 1 d. laukiama kandidatų siūlymų Lietuvos nacionalinei kultūros ir meno premijai gauti.

Ši premija skiriama konkurso būdu, komisijai atrenkant geriausių kūrinių, Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjų sukurtų per pastaruosius septynerius metus, ir kūrinių, kaip ilgamečio kūrėjo kūrybinio indėlio į kultūrą ir meną, autorius.

Vienas juridinis asmuo gali siūlyti vieną kūrėją ar kultūros ir meno kūrėjų kolektyvą premijai gauti už reikšmingiausius kūrinius, sukurtus per pastaruosius septynerius metus ir vieną kūrėją už kūrinius, sukurtus ilgamečio kūrėjo kūrybinio indėlio į kultūrą ir meną metu. Komisijos narys negali būti siūlomas premijai gauti.

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai skelbiami nuo 1989 m. Kasmet skiriama ne daugiau kaip šešios premijos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!