Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 30 rugpjūčio d. 14:38
Meno festivalis „Art After Hours“ laukia dalyvių paraiškų
Galerija Artifex

Galerija Artifex. Parodos Intuityvios Instrukcijos fragmentas. Fot. A. Vasilenko.

Kitąmet 700-ąjį jubiliejų švęsiantis Vilnius jau dabar ruošiasi gimtadieniui ir spalio 7 dieną visus kvies tradiciškai naktinėti po meno festivalį „Art After Hours“. Šiemet jau šeštą kartą vyksiančio renginio organizatoriai laukia galerijų ir meno institucijų paraiškų.

Meno festivalis naktinėtojams „Art After Hours“ organizuojamas nuo 2017 metų kaip palydovinis tarptautinės šiuolaikinio meno mugės „ArtVilnius“ renginys, vykstantis Vilniaus meno galerijose, kultūros institucijose ir viešosiose erdvėse. Tai meninių iniciatyvų, idėjų, tarptautinės tinklaveikos renginys, praplečiantis galimybes pajusti Vilniaus meno pulsą užsienio svečiams, vilniečiams, visiems, besidomintiems menu.

„Art After Hours“ – tai išskirtinė galimybė susipažinti su jaunų ir perspektyvių menininkų kūryba. Dalyvaujančios galerijos ir institucijos festivalyje duris atveria iki vidurnakčio, pristatydamos įvairių sričių meno programas ir taip atspindėdamos nerimstantį, smalsų ir progresyvų jauno Vilniaus miesto pulsą. Juk Vilnius kupinas jaunatviškos energijos ne tik dieną, bet ir saulei nusileidus, kai restoranai, barai ir gatvės prisipildo žmonių šurmulio, o „Art After Hours“ šį šurmulį nukreips į meno pažinimą ir pažintis.

Startavęs pavadinimu „Naktis galerijoje“, renginys per 5 metus išaugo į svarbų kultūrinį Vilniaus miesto įvykį – meno festivalį „Art After Hours“, kuris kviečia lankytojus iki vidurnakčio mėgautis menu. Praėjusiais metais vykusiame „Art After Hours“ dalyvavo 20 aktyvių Vilniaus meno galerijų, muziejų ir projektų viešosiose erdvėse, per vakarą buvo surengta 14 renginių ir pristatyta apie 80 įvairių sričių menininkų, apsilankė apie 3 000 vilniečių ir Vilniaus miesto svečių. „Art After Hours“ aplankė į meno mugę „ArtVilnius“ atvykę garsūs kolekcininkai, meno profesionalai, turistai, meno gerbėjai tiek iš Lietuvos, Estijos, Latvijos, Prancūzijos, Lenkijos, Vokietijos, Švedijos, Danijos ir kitų šalių.

Pagrindinis „Art After Hours“ partneris – meno mugė „ArtVilnius“, festivalis yra Vilniaus 700-ojo jubiliejaus programos 700vilnius.lt dalis.

Galerija Meno Niša

Galerija „Meno Niša“. R. Katiliūtės ir V. Tarasov parodos „Kažkas atsitiko“ fragmentas. Fot. A. Vasilenko.

Festivalyje „Art After Hours“ dalyvauja privačios, valstybinės meno galerijos, muziejai, pristatomos privačios kolekcijos, įtraukiamos ne tik šiuolaikinio meno, bet ir dizaino, mados sritys. Festivalio pagrindinė idėja yra meno prieinamumas ir atvirumas visiems. Jo ašis – tarpdiscipliniškumas, atliekantis ir edukacinę funkciją, kuri leidžia visuomenei susipažinti su
įvairiomis meno kryptimis ir technikomis, tokiomis kaip grafika, tapyba, fotografija, skulptūra, vaizdo ir garso instaliacijos, performansai ir kt.

Galerija Vartai

Galerija Vartai. Parodos Glamonė turas. Fot. A. Vasilenko.

Renginyje norinčių dalyvauti galerijų ir institucijų laisva forma pateiktų paraiškų lauksime iki rugsėjo 6 d. el. paštu info@artafterhours.lt. Paraiškose nurodykite spalio 7 dieną vykstančią parodą, projektą, pristatomus menininkus. Taip pat prisekite trumpą parodos aprašymą, vizualinę medžiagą ir siūlomą renginį / susitikimą vakaro metu.

Daugiau informacijos rasite oficialiame renginio puslapyje www.artafterhours.lt. Festivalyje dalyvaujančių galerijų, meno institucijų ir renginių lankymas nemokamas. „Art After Hours“

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!