Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 8 lapkričio d. 15:27
Vilnius kviečia išrinkti verčiausius Šv. Kristoforo statulėlių

Pranešimo spaudai nuotr.

2023 m. sausį Vilnius jau 25-ąjį kartą apdovanos labiausiai nusipelniusius vilniečius, organizacijas, įstaigas ir įteiks jiems sostinės globėjo Šv. Kristoforo statulėlės. Šiemet ypač kviečiama atkreipti dėmesį į tuos, kurie padėjo Ukrainai ir ukrainiečiams, nepamirštant ir kitų vertų šios nominacijos. Iki gruodžio 2 d. nominuoti kandidatus apdovanojimams gali visi šalies gyventojai – vilniečiai, miesto svečiai, bendruomenės, organizacijos, įmonės.

„Šie metai buvo labai sudėtingi – gyvenome įtampoje dėl karo, bet tokios situacijos tik dar labiau išryškina tikruosius lyderius, įdomiausius ir labiausiai nusipelniusius įvertinimo vilniečius. Raginu juos įvardinti garsiai, kad galėtume išrinkti verčiausius Kristoforo statulėlės”, – kviečia Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Kiekvienais metais apdovanojama ne daugiau kaip 10 nominantų. Vilniaus meras Remigijus Šimašius Šv. Kristoforo statulėles laureatams įteiks kitų metų sausio 26 d., švenčiant sostinės 700-ąjį gimtadienį. Praėjusiais metais buvo nominuota daugiau kaip 50 kandidatų.

Pasak pernai šv. Kristoforo statulėlę už indėlį į Vilniaus džiazo kultūrą pelniusio Antano Gusčio, šis apdovanojimas – didžiulė garbė kiekvienam jį gaunančiajam. Pasak A. Gusčio, ypač vilniečiai turėtų nebijoti ir drąsiai nominuoti jų manymu sostinei nusipelniusius asmenis.

„Sulaukti įvertinimo iš miesto, kuriam atidaviau tiek daug, suteikia prasmę ir skatina toliau užsiimti šia veikla. Tai yra apdovanojimai, į kuriuos turėtų įsitraukti kuo daugiau vilniečių – juk jie geriausiai metai iš metų mato, kas jų miestui duoda daugiausiai. Galima sakyti, kad kandidatų šioms nominacijoms teikimas yra savotiška pilietinė iniciatyva, skatinanti pagirti ir pastebėti sostinę kuriančius žmones“, – teigia pirmojo šalyje „Vilnius Jazz“ festivalio įkūrėjas ir organizatorius.

Labiausiai miestui per 2022-uosius metus nusipelniusių žmonių, įstaigų ar organizacijų kandidatūras galima teikti iki 2022 m. gruodžio 2 d. Norintys nominuoti kandidatus yra kviečiami užpildyti šią formą.

Norintieji nominuoti kandidatą apdovanojimams turės aprašyti jo nuopelnus Vilniui ar vilniečiams, pateikti kandidato gyvenimo aprašymą, įrašyti savo vardą, pavardę, nurodyti adresą, telefono numerį, elektroninį paštą.

Nuo 1998-ųjų teikiami Šv. Kristoforo apdovanojimai kasmet įvertina labiausiai Vilnių auginančius ir kuriančius. Tai – žmonės, kurie savo idėjas, darbus ir projektus skiria Lietuvos sostinei, garsina miesto vardą ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Šv. Kristoforo statulėles anksčiau yra pelnę prof. habil. dr. Vytautas Jonas Sirvydis, viena žymiausių pasaulio sopranų Asmik Grigorian, prof. habil. dr. Vladas Algirdas Bumelis ir kiti vilniečiai.

Daugiau informacijos tel. (8 5) 211 2675 arba el. paštu kulturos@vilnius.lt.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!