Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 12 gruodžio d. 15:08
700 metų Vilniaus istoriją kino ekranuose pasakos prof. Bumblauskas
700 Vilniaus metų. Kelionė laiku su prof. Alfredu Bumblausku

Filmo „700 Vilniaus metų. Kelionė laiku su prof. Alfredu Bumblausku“ kadras. Fot. V. Ovadnevas.

Jau gruodžio 16 d. šalies kino teatrus pasieks išskirtinis Edmundo Jakilaičio prodiusuotas filmas. „700 Vilniaus metų. Kelionė laiku su prof. Alfredu Bumblausku“ – istorinis dokumentinis pasakojimas, tapsiantis puikia įžanga į jubiliejinius sostinės metus.

„Šį filmą vadinti kinu, ko gero, nebūtų teisinga. Aš jį vadinčiau kino pamoka. „700 Vilniaus metų. Kelionė laiku su prof. Alfredu Bumblausku“ yra filmas, kurio tikslas ne pasakoti vieną dramatišką istoriją, o atspindėti svarbiausius sostinės istorijos lūžio taškus, parodyti kiekvieno svarbaus lūžinio momento emociją. Nebūtinai valdovų ar aristokratų, bet ir paprastų žmonių akimis. Profesorius Alfredas Bumblauskas – nėra vien istorikas. Jis ir ypač puikus pasakotojas, gebantis įtraukti žiūrovus bei klausytojus į svarbiausias mūsų praeities istorijas. Jis ne tik aktyviai dalyvavo scenarijaus kūrime, bet ir atliko ne vieną vaidmenį filme“, – sako prodiuseris Edmundas Jakilaitis.

700 Vilniaus metų. Kelionė laiku su prof. Alfredu Bumblausku

Filmo „700 Vilniaus metų. Kelionė laiku su prof. Alfredu Bumblausku“ kadras. Fot. V. Ovadnevas.

Charizmatiškasis istorikas prof. Alfredas Bumblauskas tampa pagrindiniu režisieriaus Andriaus Lygnugario filmo pasakotoju. Jis lydi žiūrovus per septynias atkuriamosiomis istorinėmis scenomis papildytas filmo dalis – septynis Vilniaus šimtmečius. Profesorius padeda ne tik sužinoti apie svarbiausius Lietuvos sostines istorijos įvykius, bet ir suprasti jų reikšmę, prasmę bei domėtis įspūdinga ir įtraukiančia praeitimi verčiant vieną istorijos puslapį po kito.

„Į kino teatrus šiemet kviečiame jau antrai įdomiausiai istorijos pamokai. Įtaigiai ir įtraukiančiai sukurti filmai – puikus būdas daugiau sužinoti ir domėtis mūsų šalies praeitimi. Mokiniai noriai renkasi pamoką kino teatre, o mokytojams tai didelė pagalba sužadinant susidomėjimą istoriniais įvykiais“, – teigia prodiuseris.

700 Vilniaus metų. Kelionė laiku su prof. Alfredu Bumblausku

Filmo „700 Vilniaus metų. Kelionė laiku su prof. Alfredu Bumblausku“ kadras. Fot. V. Ovadnevas.

„Akivaizdu, kad moksleiviai – ne vienintelė filmo auditorija. Kaip sako prof. A. Bumblauskas, Vilnius – amžina Lietuvos tapatybės dalis. Todėl ir filmas aktualus kiekvienam, kuriam rūpi ir kurį domina mūsų istorinis kelias“, – kviečia E. Jakilaitis.

„700 Vilniaus metų. Kelionė laiku su prof. Alfredu Bumblausku“ įdomiausiai istorijos pamokai į šalies kino teatrus kvies jau nuo gruodžio 16 d.

Filmo anonsas:

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!