Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2023 m. 4 spalio d. 12:14
Gėlės akvarelės šedevruose „Taschen“ leidyklos rinkinyje „Redouté. The Book of Flowers“

Knyga „Redouté. The Book of Flowers“, „Taschen“ leidykla

Pierre’as-Josephas Redouté – garsus prancūzų gėlių tapytojas. H. Walterio Lacko sudarytame kataloge „Redouté. The Book of Flowers“ surinkti dailininko akvarele tapyti visi įstabių kolekcijų „Rožės“ ir „Gražiausių gėlių rinktinė“ darbai bei gražiausi kolekcijos „Lelijos“ kūriniai. Pierre’o-Josepho Redouté tapyba žavi stulbinančiu piešinio tikslumu, susipinančiu su nepaprasto grožio spalvų deriniais ir nukelia į nuostabius praeities Paryžiaus šiltnamius ir sodus.

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

Pierre’o-Josepho Redouté (1759–1840) akvarelėse – žydinčių augalų įvairovė. Vėliau dailininko paveikslai buvo publikuoti su kruopščiais botaniniais aprašymais. Turtingų Paryžiaus globėjų, tarp kurių ir Napoleono žmona Josephine, numylėtinis buvo pramintas „gėlių Rafaeliu“ ir iki šiol laikomas vienu geriausių botanikos iliustracijų meistru.

Knyga „Redouté. The Book of Flowers“, „Taschen“ leidykla

Gėlės akvarelės

Knyga „Redouté. The Book of Flowers“, „Taschen“ leidykla

Gėlės akvarelės

Knyga „Redouté. The Book of Flowers“, „Taschen“ leidykla

Gėlės akvarelės

Knyga „Redouté. The Book of Flowers“, „Taschen“ leidykla

Knygos sudarytojas H. Walteris Lackas yra Berlyno universiteto profesorius, buvęs Berlyno-Dahlemo botanikos sodo ir botanikos muziejaus direktorius. Jis yra botanikos istorijos ekspertas, tyrinėjantis augalus iš kultūros istorijos perspektyvos. H. Walteris Lackas yra „Taschen“ knygų „Garden of Eden“, „The Book of Palms“ ir „Redouté. The Book of Flowers“ autorius.

„Taschen“ knygos leidžiamos skirtingais formatais ir serijomis. Knygą „Redouté. The Book of Flowers“ galite įsigyti šiais formatais:

  • Knygą „Redouté. The Book of Flowers“ XL dydžio. Tai solidi, didesnio formato knyga, puikiai tinkanti dovanai arba knygų kolekcijai namuose. Kietas viršelis, matmenys 25 x 34,5 cm, svoris 4,08 kg, 608 puslapiai.
  • Knygą „Redouté. The Book of Flowers““ iš „40th Anniversary Edition“ serijos. Ši serija skirta „Tashen“ leidyklos 40-mečiui. Tai nauji kai kurių „Tashen“ bestselerių leidimai, dar kompaktiškesni, išsamesni ir nepriekaištingos kokybės. Kietas viršelis, matmenys 15,6 x 21,7 cm, svoris 1,10 kg, 512 puslapių.
Susiję:

Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Ne išimtis ir knyga „The World of Ornament“. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!