Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2024 m. 14 vasario d. 09:15
Kai triukšmas ima varginti: ramybe alsuojantis filmas vaikams, kuriame nėra žodžių

Kadras iš filmo.

Pavargusiems nuo triukšmingų ir „greitų“ filmų vaikams, rekomenduojame ne tiek įspūdinga istorija, kiek emocijomis, vaizdais ir nuotaika paremtą olandų režisieriaus Michael Dudok de Wit juostą „Raudonas vėžlys“. Apie vyro ir moters santykius negyvenamoje saloje pasakojantis filmas ramybe ir nuostabia animacija užburs tiek vaikus, tiek kartu filmą žiūrinčius suaugusiuosius.

Tekstas ir fotografijos pirmą kartą publikuoti 2018 m. lapkričio 21 d. portale vilniausgalerija.lt
Japonų animaciją mylintiems žiūrovams svarbu paminėti, kad „Raudonas vėžlys“ – gerai žinomos „Studio Ghibli“ darbas (filmų „Mano kaimynas Totoro“, „Stebuklingi Šihiros nuotykiai Dvasių pasaulyje“ kūrėjai). Filmas, pirmą kartą pristatytas Kanų kino festivalyje, buvo nominuotas Oskarui ir susižėrė daugybė kitų apdovanojimų, įskaitant „Annie“ bei Kanų kino festivalio nominacijas. Tuo tarpu Lietuvos žiūrovai „Raudoną vėžlį“ išvydo „Kino pavasaryje“.

Susiję:

Filmo istorija kiek primena visiems gerai žinomą Robinzoną Kruzą – į negyvenamą salą patekęs vyras privalo išmokti joje išgyventi. Saloje jis susiduria su gaivališka gamta, susipažįsta su nauja aplinka ir stengiasi rasti būdų ištrūkti. Visgi tai padaryti kiekvieną kartą sutrukdo keista būtybė – didžiulis raudonas vėžlys. Ilgainiui paaiškėja, kad tai – paslaptinga mergina, kuri visam laikui pakeičia vyro gyvenimą. Atsisakę minties pabėgti, saloje įsimylėjėliai kuria naujus namus, patiria ne tik džiaugsmingų, bet ir pavojingų akimirkų.

„Raudonas vėžlys“ – lėtas, ramus filmas be žodžių, laikytinas tikra priešprieša daugumai dabartinių filmų, vakaruose kuriamų vaikams. Žiūrėdami šią juostą, mažieji žiūrovai gaus vertingų pamokų apie žmogaus gyvenimo ciklą, vienatvę, draugystę ir meilę, kuri padeda įveikti visas kliūtis. Rekomenduojama vaikams nuo 12 metų.

IMDb: 7,5

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!