Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2024 m. 31 sausio d. 11:19
Simbolių reikšmės ir jų aiškinimas: Taschen leidyklos knyga „The Book of Symbols. Reflections on Archetypal Images“
Simbolių reikšmės

Knyga „The Book of Symbols. Reflections on Archetypal Images“ | Taschen leidykla

Enciklopedija „The Book of Symbols. Reflections on Archetypal Images“ aiškina laike ir geografinėje erdvėje paslėptas vaizdinių simbolių reikšmes. Knygą sudaro patrauklūs tekstai su daugiau nei 800 aukštos kokybės vaizdų iš įvairių epochų ir kultūrų, kuriuos, remiantis simbolių istorija, jų reikšmėmis, dvasinėmis asociacijomis aiškina žinomi ekspertai. Šis rinkinys skaitytojams padeda išsiaiškinti paslaptingas simbolių reikšmes ir kviečia į juos pažvelgti kitaip.

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

Simbolių enciklopedijoje – specialiai šiai knygai parašyti trumpi tekstai su reprezentatyviomis iliustracijomis apie atskirus simbolius iš viso pasaulio ir įvairių epochų padeda skaitytojui įžvelgti ir atskleisti daugybę simboliuose paslėptų prasmių. Kiekviename iš maždaug 350 esė nagrinėjamas tam tikro simbolio atsiradimas ir reikšmė: etimologinės, kultūrinės šaknys, priešybių, paradoksų, šešėlių žaismas.

Simbolių reikšmės

Knyga „The Book of Symbols. Reflections on Archetypal Images“, „Taschen“ leidykla

Simbolių reikšmės

Knyga „The Book of Symbols. Reflections on Archetypal Images“, „Taschen“ leidykla

Simbolių reikšmės

Knyga „The Book of Symbols. Reflections on Archetypal Images“, „Taschen“ leidykla

Psichologijos, religijos, meno, literatūros ir mitologijos sričių žinovų rašyti esė nepateikia skaitytojui simbolių apibrėžimų. Veikiau simbolį palieka iš dalies mistišku, reikalaujančiu mūsų dėmesio reiškiniu, laikui bėgant atskleidžiančiu vis naujas reikšmes bei apraiškas. Užuot tik suskirsčius simbolius į kategorijas, šioje knygoje skaitytojui jų prasmės aiškinamos pažingsniui, nuo vizualinio simbolinio įvaizdžio suvokimo mene, religijoje, kasdieniame gyvenime ar sapnuose iki asmeninių ir psichologinių patirčių.

Taschen“ leidyklos knyga „The Book of Symbols. Reflections on Archetypal Images“ į simbolius ir jų reikšmių tyrinėjimą pažvelgia naujai ir yra skirta plačiajai auditorijai – menininkams, dizaineriams, svajotojams ir sapnų aiškintojams, psichoterapeutams, rašytojams, studentams ir visiems, kurie domisi archetipinių vaizdų galia.

Knyga „The Book of Symbols. Reflections on Archetypal Images“, „Taschen“ leidykla“

Knyga „The Book of Symbols. Reflections on Archetypal Images“, „Taschen“ leidykla“

Knyga „The Book of Symbols. Reflections on Archetypal Images“, „Taschen“ leidykla“

Knygos sudarytojas – Archetipinės simbolikos tyrimų archyvas (ARAS). Remiantis Carlo Gustavo Jungo darbais apie archetipą ir kolektyvinę pasąmonę, Archetipinės simbolikos tyrimų archyve (ARAS) saugomi mitologiniai, ritualiniai ir simboliniai vaizdai iš viso pasaulio ir epochų. 17 000 fotografijų rinkinys, papildytas komentarais apie atitinkamą kultūrinį-istorinį kontekstą, tyrinėja archetipinių temų įvairovę bei universalumą ir liudija apie gilius ir nuolatinius mūsų gyvenimo ryšius.

Susiję:

Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!