Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2023 m. 30 rugpjūčio d. 06:31
Didysis impresionizmo meistras Klodas Monė „Taschen“ leidyklos knygoje „Monet. The Triumph of Impressionism“

Knyga „Monet. The Triumph of Impressionism“ | Taschen leidykla

„Taschen“ leidyklos knyga „Monet. The Triumph of Impressionism“ – tai duoklė didžiam menininkui, vienam garsiausių impresionizmo atstovų ir pradininkų Klodui Monė. Biografinėje knygoje – daugybė archyvinių nuotraukų, kūrybinių darbų reprodukcijų, išsamių ir įžvalgių tekstų. 

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

Susiję:

Kažin, ar yra kitas menininkas, išskyrus Viljamą Ternerį, kuris taip preciziškai drobėje užfiksavo šviesos žaismą, kaip Klodas Monė (1840-1926). Iš visų impresionistų jis buvo tas menininkas, apie kurio darbus Sezanas kadaise pasakė: „Tai tik žvilgsis, bet, Dieve mano, koks žvilgsnis!“. Monė visada buvo ištikimas principui tapyti tiesiai iš natūros.

Knyga „Monet. The Triumph of Impressionism“ | Taschen leidykla

Knyga „Monet. The Triumph of Impressionism“ | Taschen leidykla

knyga monet

Knyga „Monet. The Triumph of Impressionism“ | Taschen leidykla

Klodas Monė iš naujo atrado spalvų galimybes. Jo darbai iš esmės pakeitė suvokimą, kaip galima vaizduoti pasaulį ir jo reiškinius, tam turėjo įtakos ir jo ankstyvas susidomėjimas japonų spaudiniais, ir akinančios Alžyro šviesos stebėjimas tarnaujant armijoje, ir asmeninės pažintys su pagrindiniais XIX amžiaus pabaigos dailininkais. Monė savo kūrybos viršūnę pasiekė vėlyvaisiais darbais „Vandens lelijos“, kuriuos jis nutapė savo sode Giverny mieste. Monė nutapytos lelijos tarsi praranda savo formą ir susilieja su tvenkiniu – paveikslai užima svarbią vietą abstraktaus meno ištakose.

Knygos „Monet. The Triumph of Impressionism“ sudarytojas Danielis Wildensteinas (1917-2001) buvo meno istorikas ir Académie des Beaux-Arts Paryžiuje narys. Nuo 1939 m. vadovavo „Wildenstein“ galerijoms Niujorke, Londone ir Tokijuje, taip pat pasaulyje gerai žinomiems žurnalams „Arts“ (1956-1962) ir „Gazette des Beaux-Arts“ (po 1963 m.). 1970 m. įkūręs Wildenstein fondą, jis parėmė daugybę parodų, taip pat redagavo įvairių XVIII, XIX ir XX a. menininkų katalogus. Wildensteinas buvo pasaulinio lygio impresionizmo žinovas, paskelbęs Gogeno, Manet ir Monet darbų katalogus.

knyga monet

Knyga „Monet. The Triumph of Impressionism“ | Taschen leidykla

knyga monet

Knyga „Monet. The Triumph of Impressionism“ | Taschen leidykla

„Taschen“ knygos leidžiamos skirtingais formatais ir serijomis. Knygą „Monet. The Triumph of Impressionism“ galite įsigyti šiais formatais:

Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!