Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2023 m. 7 lapkričio d. 14:17
Pasaulio fotografai ir jų žymiausi kadrai Taschen leidinyje „Photo Icons. 50 Landmark Photographs and Their Stories“
Pasaulio fotografai

Knyga „Photo Icons. 50 Landmark Photographs and Their Stories“ | Taschen leidykla

Fotografija yra galingas įrankis, formuojantis mūsų požiūrį į pasaulį. Sėkmingiausios nuotraukos kuria tam tikro laikmečio istoriją, paliesdamos mūsų sąmonėje kažką labai žmogiško ir labai universalaus ir tampa fotografijos ikonomis, žinomomis visame pasaulyje. Norint išsiaiškinti unikalią fotografijos įtaką, Taschen leidyklos knygoje „Photo Icons. 50 Landmark Photographs and Their Stories“ tyrinėjamos nuotraukos, tapusios fotografijos istorijos gairėmis.

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

Susiję:

Knygoje „Photo Icons. 50 Landmark Photographs and Their Stories“ Taschen leidykla apžvelgė 50 įvairaus laikmečio pasaulio fotografų nuotraukas, kurios pasakoja tam tikrą istoriją, palietusią ne vieną žmogų ir tapusiomis visame pasaulyje žinomais fotografijos šedevrais. Kiekvienas knygoje pateikiamas vaizdas patenka tarsi po mikroskopu: atskleidžiama kadro istorija, jo socialinis, istorinis ir meninis poveikis. Knygoje – žymiausi pasaulio fotografai ir jų kadrai: nuo kai kurių ankstyviausių fotografijų, tokių kaip Nicéphore’o Niépce’o 1827 m. aštuonių valandų ekspozicijos nuotrauka su stogo vaizdu ir Louis Daguerre’o garsioji 1838 m. gatvės scena, iki Martino Parro fotografijų, dokumentuojančių kasdieninį XX a. pabaigos gyvenimą. Knygoje pateikiama kiekvieno kadro istorija, jo analizė bei reikšmė žmonijai. Knygoje gilinamasi ir į eksperimentines siurrealistines XX a. 2-ojo dešimtmečio nuotraukas bei 3-iojo dešimtmečio grubų fotorealizmą, įskaitant Dorotėjos Lange „Migrantę motiną“.

Pasaulio fotografai

Knyga „Photo Icons. 50 Landmark Photographs and Their Stories“ | Taschen leidykla

Pasaulio fotografai

Knyga „Photo Icons. 50 Landmark Photographs and Their Stories“ | Taschen leidykla

Per fotografijos prizmę mes stebime ne tik galią (Che Guevara), meilę (Marilyn Monroe), bet visą žmonių emocijų ir išgyvenimų gamą, kurią taip ryškiai liudija fotografija: nuo garsiojo Doisneau „Bučinį priešais Rotušę“ (1950 m.) iki siaubą keliančio Nicko Uto „Napalmas prieš civilius“ (1972 m.), kuriame užfiksuota devynmetė Kim Phúc, nuoga bėganti link kameros nuo deginančio napalmo Pietų Korėjos karo metu.

Knygos „Photo Icons. 50 Landmark Photographs and Their Stories“ sudarytojas – Hans-Michael Koetzle, gimęs 1953 m., laisvai samdomas autorius ir žurnalistas iš Miuncheno, daugiausia dėmesio skiria istorijai ir fotografijos estetikai. Jis išleido daugybę knygų apie fotografiją, tarp kurių ir gerai žinomos „Die Zeitschrift twen“ (1995), „Photo Icons“ (2001), „Das Lexikon der Fotografen“ (2002), „René Burri“ (2004), „Photographers A-Z“ (2011) ir „Dr. Paul Wolff & Tritschler“ (2019).

Knyga „Photo Icons. 50 Landmark Photographs and Their Stories“ | Taschen leidykla

Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Ne išimtis ir knyga „Photo Icons. 50 Landmark Photographs and Their Stories“. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!