Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2023 m. 27 gruodžio d. 15:27
Caravaggio – revoliucingas genijus, pakeitęs Europos meną

Knyga „Caravaggio. The Complete Works“ | Taschen leidykla

Taschen leidyklos knygoje „Caravaggio. The Complete Works“ Sebastianas Schütze skaitytojui pristato vieno kontraversiškiausio ir įspūdingiausio dailininko Caravaggio kūrybos analizę ir darbų katalogą. Išsamioje studijoje atkuriami Caravaggio paveikslai, gilinamasi į menininko kūriniams būdingus realizmo bruožus, detales. Kiekvienas paveikslas knygoje pateikiamas naudojant naujausias aukštos kokybės didelio formato fotografijas. Penkiuose knygos skyriuose pasakojama apie Caravaggio meninę drąsą ir ne mažiau dramatišką dailininko gyvenimą.

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

Liūdnai pagarsėjęs italų tapybos blogiukas Caravaggio šiandien laikomas vienu įtakingiausių dailininkų visoje meno istorijoje. Caravaggio, tiksliau – Michalangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610) buvo garsi ir tuo pačiu prieštaringa asmenybė: žiauraus būdo, beprotiškai talentingas, agresyvus, impulsyvus, ekscentriškas. Knygoje „Caravaggio. The Complete Works“ analizuojama menininko karjera nuo ankstyvos kovos dėl uždarbio pragyvenimui iki pirmųjų viešųjų užsakymų Romoje ir vis augančio Caravaggio populiarumo. Leidinyje išryškinama menininkui būdinga drąsa, noras laužyti tuometines tradicijas, jo realistinis vaizdavimo būdas, kurio dėka paveiksluose pavaizduoti biblijiniai įvykiai atgyja beprecedenčiu tikroviškumu.

Knygos autorius Sebastianas Schütze buvo ilgametis Romos Bibliotheca Hertziana (Max Planck meno istorijos instituto) mokslinis bendradarbis. Jis yra Neapolio Instituto per gli Studi Filosofici ir Österreichische Akademie der Wissenschaften akademinės tarybos narys. 2003-2009 m. jis dirbo Kingstone baroko meno katedroje Karalienės universitete, o 2009 m. – Vienos universiteto ankstyvojo modernaus meno istorijos profesoriumi.

Taip pat galite įsigyti Sebastianas Schütze trumpesnę knygos versiją „Caravaggio. The Complete Works. 40th Ed.“

Susiję:

Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą, keliones. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!