Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2024 m. 17 sausio d. 12:05
Taschen knygoje „Witchcraft. The Library of Esoterica“ – žavi ir sudėtinga raganavimo istorija
raganavimas

Knyga „Witchcraft. The Library of Esoterica“ | Taschen leidykla

Taschen leidyklos išleista knyga „Witchcraft. The Library of Esoterica“ įtraukia skaitytojus į žavią ir sudėtingą raganavimo istoriją. Tai trečiasis „Ezoterijos bibliotekos“ tomas, tyrinėjantis raganavimo fenomeną nuo seniausių laikų iki šių dienų. Daugiau nei 400 meno kūrinių, esė ir interviu su šiuolaikiniais praktikais kviečia susipažinti su raganavimo evoliucija – nuo senovės deivių garbinimo iki įvairių šiuolaikinių raganų bendruomenių. 

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

raganavimas

Knyga „Witchcraft. The Library of Esoterica“ | Taschen leidykla

raganavimas

Legendose, folklore ir mituose įsišaknijęs raganos archetipas išsivystė iš pasakojimų apie Odisėją ir Kirkę, keltų gundytoją Cerridwen ir mito apie nuožmią mėnulio nakties valdovę Hekatę. Ši įspūdinga vaizdinė kronika, kurią redagavo Jessica Hundley ir Pam Grossman, yra pirmasis tokio pobūdžio leidinys, analizuojantis sudėtingą raganavimo tradicijų simboliką, ją tyrinėjant per meno istoriją.

Susiję:

Raganų pėdsakai palikti ir žymių žmonių gyvenimuose – raganos dažnai tapdavo mūzomis tokiems talentingiems menininkams, kaip Francisco José de Goya, Albrechtas Diureris ir kt. Burtų, alchemijos, metamorfozės temų ezoterikos žinovai randa Remedios Varo, Leonora Carrington, Leonor Fini darbuose. Raganos personažus rasime liaudies pasakose ir draminėje literatūroje, pradedant nuodingais „Brolių Grimų obuoliais“, baigiant keistosiomis seserimis, susirinkusiomis prie juodo katilo Šekspyro „Makbete“ ar likimą burnojančiomis L. Franko Baumo „Piktosiomis Vakarų raganomis“. Šios žavingos vizualinės kelionės metu skaitytojai pajus raganos virsmą nuo persekiojimus ištvėrusios iki šiuolaikinės moters, tapusios drąsaus nepaklusnumo ir išskirtinumo simboliu. „Witchcraft. The Library of Esoterica“ skaitytojams pateikiami įžvalgūs šiuolaikinių praktikų, tokių kaip Kristen J. Sollee ir Judika Illes esė, interviu su autorėmis ir mokslininkėmis Madeline Miller ir Juliet Diaz.

„Thunderwing“ yra Los Andžele įsikūrusi daugiadisciplininė studija, kurią 2007 m. įkūrė Nic ir J. B. Taylor. Bendradarbiaudama ir įgyvendindama įvairius projektus, „Thunderwing“ kuria filmų, leidybos, mados, maisto, muzikos ir interjero dizaino prekės ženklus ir dizainą.

raganavimas

Knyga „Witchcraft. The Library of Esoterica“ | Taschen leidykla

Redaktoriai

Rainer Zerbst 1969–1975 m. studijavo šiuolaikines kalbas Tiubingeno ir Velso universitetuose. 1976–1982 m. dirbo Tiubingeno universiteto anglų kalbos katedros moksliniu asistentu. Nuo 1982 m., apsigynęs daktaro laipsnį, Zerbst aktyviai dirbo kaip meno, literatūros ir teatro kritikas.

Knyga „Witchcraft. The Library of Esoterica“ | Taschen leidykla

Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą, keliones. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!