Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2024 m. 28 vasario d. 09:21
Auksu spindintis palikimas Taschen leidyklos išleistoje knygoje „Gustav Klimt. The Complete Paintings“

Knyga „Gustav Klimt. The Complete Paintings“ | Taschen leidykla

Praėjus daugiau nei šimtmečiui po garsaus austrų dailininko Gustavo Klimto mirties (1862–1918), jo darbai meno mylėtojus vis dar stebina erotiškumu, akinančiais paviršiais ir meniniais eksperimentais. Taschen leidyklos išleistoje monografijoje „Gustav Klimt. The Complete Paintings“ surinkti visi pagrindiniai Klimto darbai ir garsių meno istorikų komentarai, pateiktos aukščiausios kokybės iliustracijos, naujausios Stoclet Frieze nuotraukos, gausi dailininko archyvinė medžiaga.

Knyga „Gustav Klimt. The Complete Paintings“ | Taschen leidykla

Knyga „Gustav Klimt. The Complete Paintings“ | Taschen leidykla

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

Knygoje tyrinėjamas Klimto vaidmuo secesionistų judėjime, savitas ir ištobulintas dailininko kūrybos stilius, dėl darbuose naudoto aukso pramintas „Auksiniu“, ryškūs erotikos motyvai. Dekoratyvinių elementų nestokojančiuose, auksine ornamentika išsiskiriančiuose dailininko simbolisto darbuose daugiausiai vaizduotos moterys. Kruopščiai atrinktomis detalėmis, paveikslų nuotraukomis monografijoje atskleidžiamos japonų, bizantiečių stiliaus apraiškos Klimto kūryboje, įtakojusios tik Klimtui būdingas perspektyvas, jo simbolinį žodyną ir mozaikines tekstūras. XIX amžiaus Vienos meno meistras ir secesionistų judėjimo pradininkas Klimtas sukūrė spindintį blizgančių tonų ir aukso tekstūrų palikimą, vizitine savo kortele palikusį garsiuosius kūrinius „Bučinys“ ir Adelės Bloch-Bauer portretą, dar vadinamą „Moteris aukse“.

Knyga „Gustav Klimt. The Complete Paintings“ | Taschen leidykla

Knyga „Gustav Klimt. The Complete Paintings“ | Taschen leidykla

Nuo peizažo, erotinių darbų iki prieštaringai vertinamų Vienos universiteto Didžiosios salės lubų tapybos, Klimto savitas stilius, drąsa tapyboje suskaldė spaudą ir visuomenę į dvi dalis – vieni jį vadino tiesiog pornografu, o kiti šlovino kaip didį meno genijų.

Knyga „Gustav Klimt. The Complete Paintings“ | Taschen leidykla

Knyga „Gustav Klimt. The Complete Paintings“ | Taschen leidykla

Susiję:

Autorius

Tobias G. Natter yra pasaulyje gerai žinomas meno ekspertas. Daug metų dirbo Austrijos Belvederio galerijoje, kviestiniu kuratoriumi Tate Liverpool, Neue Galerie New York, Hamburger Kunsthalle, Schirn Frankfurte prie Maino ir Žydų muziejuje Vienoje. 2006–2011 m. vadovavo Forarlbergo muziejui Bregence, o 2011–2013 m. dirbo Vienos Leopoldo muziejaus direktoriumi. 2014 m. jis įkūrė Natter Fine Arts, kurio pagrindinė veikla – meno kūrinių vertinimas ir parodų koncepcijų kūrimas.

Yra išleista ir mažesnio formato knygos Tobias G. Natter „Gustav Klimt. Drawings and Paintings“ versija iš „Bibliotheca Universalis“ serijos.

Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą, keliones. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!