Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2023 m. 27 sausio d. 12:02
SUTKOGRAFIJA: Pristatomas filmas apie Lietuvos fotografijos fenomeną

Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti dokumentinis filmas „Antanas Sutkus. Scenos iš fotografo gyvenimo“. Lietuvos fotografijos fenomeną apdainuojantį filmą šiandien Vilniuje, o po savaitės – ir Kaune pristatys pats jo režisierius Vytautas V. Landsbergis.

Fotografas Antanas Sutkus

Filmas „Antanas Sutkus. Scenos iš fotografo gyvenimo“ (rež. V. V. Landsbergis) –  vieno žymiausių Lietuvos fotografų kino portretas, atskleidžiantis veržlų, kūrybišką negalios sukaustyto fotografo būdą net ir brandžioje senatvėje. Prapuolusių ir netikėtai atrastų sovietmečio archyvų tvarkymas, tarptautinės parodos, humanistinės fotografijos pamokos Nidoje pradedantiems, galbūt būsimiems fotografams, moksleiviams. Kartu tai žinutė sovietmečiu negyvenusiems. Žinutė apie tai, kad ir totalitarinio režimo aplinkybėmis įmanoma laisvė, žaidimas, griaunantis sistemos pagrindus.

Šiandien, sausio 27 dieną sostinės „Skalvijos“ kino teatre 17.30 val. rodomą filmą pristatys režisierius Vytautas V. Landsbergis. Vasario 3 dieną (penktadienį) 18:30 fotomenininko A.Sutkaus talento gerbėjai rinksis į „smetoninį“ Kauno kino teatrą „Romuva“, kuriems taip pat filmą pristatys pats jo režisierius. Filmas lietuvių kalba su lietuviškais angliškais subtitrais. Projektas finansuojamas Lietuvos kino centro.
Parengta pagal „Skalvija“ ir „Romuva“ informaciją.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!