Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2024 m. 30 rugpjūčio d. 15:10
„Taschen“ knyga „Niujorkas. Miesto portretas“– galimybė aplankyti vieną didžiausių ir įspūdingiausių miestų pasaulyje

Reuel Golden | „New York. Portrait of a City“

„Taschen“ knygų leidykla skaitytojams pristato didžiausią JAV miestą Niujorką, reikšmingą tarptautinės diplomatijos centrą, vieną įtakingiausių pasaulio miestų. „Niujorkas. Miesto portretas“ – epinė Niujorko istorija, kuri  pasakojama per emocingas, įtaigias nuotraukas nuo XIX amžiaus vidurio iki šių dienų. Šį vaizdų lobyną papildo daugiau nei šimtas citatų ir nuorodų iš žinomiausių knygų, filmų, laidų ir dainų.

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

Nepaprastas Niujorko iškilimas, nuopuoliai, atgimimas ir augimas yra ne tik miesto, bet ir tautos istorija: nuo Bruklino tilto pastatymo iki imigrantų, atvykstančių į Eliso salą; nuo Lower East Side lūšnynų iki nuostabių art deco dangoraižių, nuo ​​laukinių džiazo naktų iki hedonistinio disko eros, nuo niūrių depresijos dienų iki Rugsėjo 11-osios teroro akto, nuo Centrinio parko vaizdų iki minių Penktojoje aveniu. Gatvės, šaligatviai, chaosas, energija, etninė įvairovė, kultūra, mados, architektūra, – visa tai galima išvysti šioje „Taschen“ knygoje. Tai ne tik duoklė didmiesčiui ir jo fotografiniam paveldui, bet ir padėka Niujorko gyventojams: „Niujorkas. Miesto portretas“ pagerbia nenumaldomą niujorkiečių dvasią, kupiną vilties, ryžto ir stiprybės visais laikais.

Reuel Golden  knygoje – šimtai vaizdų, surinktų iš dešimčių archyvų ir privačių kolekcijų (dauguma niekada nebuvo publikuotos) ir daugiau nei 150 garsiausių fotografų darbų, tokių kaip Victor Prevost, Jacob Riis, Lewis Hine, Alfred Stieglitz, Paul Strand, Berenice Abbott, Walker Evans, Weegee, Margaret Bourke-White, Saul Leiter, Esther Bubley, Arnold Newman, William Claxton, Ralph Gibson, Ryan McGinley, Mitch Epstein ir daugelio kitų.

Reuel Golden | „New York. Portrait of a City“

Reuel Golden | „New York. Portrait of a City“

Reuel Golden | „New York. Portrait of a City“

Redaktorius ir autorius

Reuel Golden – buvęs „British Journal of Photography“ redaktorius ir „Taschen“ leidyklos fotografijos redaktorius. Jis yra išleidęs daug garsių fotografijos albumų, tokių kaip „Mick Rock: The Rise of David Bowie“, Londono ir Niujorko miestų portretų knygas, „The Rolling Stones“ ir daugybė kitų.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!