Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 25 liepos d. 10:40
Dokumentinėje juostoje „Pirmoji vieta“ – šokiruojantys baleto šokėjų darbo užkulisiai

Kadras iš filmo.

Neseniai rubrikoje „Filmai apie meną“ rašėme apie vaidybinį filmą „Juodoji gulbė“, pasakojantį balerinos kovą su savimi ir savo vidiniais demonais. Šįkart siūlome pažvelgti į minėtos profesijos atstovų gyvenimą realybėje.

Tai padaryti padės dokumentinė kino juosta „Pirmoji vieta“ („First position“), kurioje sekama šešių jaunų žmonių, nuo mažų dienų siekiančių aukštumų balete, siužetinėmis linijomis, besiruošiant vienam prestižiškiausių baleto konkursų pasaulyje.

2011 metais kino teatruose pristatytas režisierės Bess Kargman filmas atskleidžia balerinų ir balerūnų gyvenimo užkulisius, parodo alinančio darbo be pertraukų valandas, svajones, ryžtą, pergalės džiaugsmą ir nusivylimo ašaras. Šios dokumentikos žiūrovas gali savo akimis įsitikinti, kokia didžiulė yra baleto šokėjų svajonių išsipildymo kaina.

IMDb: 7,6

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!