Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 26 liepos d. 09:32
Pirmajam nutapytam filmui istorijoje prireikė 125 dailininkų pastangų

Kadras iš filmo.

Jei planuojate lankytis Vilniaus kino festivalyje „Kino pavasaris“, vieną rekomendaciją jums turime ir mes. Tai – filmas „Jūsų Vincentas“.

Net septyneris metus tapytoje (taip, tapytoje!) kino juostoje, kuriai užbaigti prireikė 125 dailininkų pastangų, atgyja žymiojo olandų postimpresionisto šedevrai ir pavaizduojama įvykių, galėjusių nutikti paskutiniais Vincento van Gogo gyvenimo mėnesiais, grandinė.

„Neįtikėtinai gražus pažangiausios animacijos, dailės ir meno kūrinys, dideliame ekrane atrodantis lyg paties Van Gogo nutapytas paveikslas. Tik per asmenine patirtimi paženklintą kūrybą įmanoma bent kiek pažinti ir suprasti legendinį dailininką“, – sako vyr. kino festivalio programos sudarytojas Edvinas Pukšta.

„Jūsų Vincentas“ – pirmas pasaulyje, pasitelkus vien tapybos ir piešimo techniką sukurtas pilnametražis kino filmas. Jo kūrėjai ekrane atkūrė net 130 dailininko darbų siužetus. Skelbiama, kad projekto atrankoje dalyvavo daugiau nei 4 tūkstančiai menininkų iš įvairių šalių.

Daugiau apie Vincento van Gogo gyvenimą ir garsiausius jo kūrinius skaitykite mūsų rubrikoje „Menas „žaliems“.

IMDb: 7,9

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!