Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 27 lapkričio d. 23:33
Antras geriausias knygynas pasaulyje: kur jis įsikūręs ir kuo ypatingas?

„El Ateneo Grand Splendid“. | Foto: © „Vilniaus galerija“ / Audrius Klimas

Manantiems, kad renkantis knygą svarbi ir pati knygyno atmosfera, pristatome antru geriausiu knygynu pasaulyje portalo „The Guardian“ tituluojamą „El Ateneo Grand Splendid“. Jis įsikūręs Argentinoje, Buenos Airėse.

Šis knygynas žavi tuo, kad yra įkurtas buvusiame teatre, suprojektuotame architektų Peró ir Torres Armengol. Teatras, kuris talpino 1000 žiūrovų, duris atvėrė beveik prieš šimtmetį – 1919 metais, o jame pasirodė ir tokie žymūs argentiniečių dainininkai, kaip Carlos Gardel ir Ignacio Corsini. Tiesa, kiek vėliau teatras buvo uždarytas, jo vietoje įrengtos kino salės. Galiausiai, 2000-aisiais, kino teatras vietą užleido knygynui, veikiančiam iki šiol.

Knygynas buvo renovuotas ir suprojektuotas architekto Fernando Manzone, kuris paliko pagrindines teatro detales. Šiandien čia vis dar galima išvysti sceną, balkonus, puikiai išsilaikusias skulptūras, freskas ir net raudonas teatro užuolaidas. Skaičiuojama, kad knygyną kasmet aplanko virš milijono žmonių.

Kviečiame pasigrožėti knygyno nuotraukomis:

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!