Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 7 liepos d. 10:22
Lietuvos rusų dramos teatras kviečia palydėti vasarą su „Dėde Vania“ Markučiuose

Lauros Vansevičienės nuotr.

Lietuvos rusų dramos teatras (LRDT) atnaujina gyvus susitikimus su žiūrovais ir kviečia į spektaklį „Dėdė Vania“. Rugpjūčio 25 ir 26 d. 18 ir 20 val. spektaklis bus rodomas Literatūriniame A. Puškino muziejuje Markučiuose (Subačiaus g. 124, Vilnius).

Imersinio (įtraukiančio, interaktyvaus) spektaklio rusų kalba pagal A. Čechovo pjesę „Dėdė Vania“ inscenizacijos autorius ir režisierius statytojas – Tadas Montrimas, už šį darbą nominuotas šių metų „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimui. Inovatyviu principu sukurtame spektaklyje žiūrovai su gidu keliaus po skirtingas veiksmo vietas, tapdami nematomais ir nebyliais ten vykstančių įvykių liudininkais.

A. Puškino muziejus Markučiuose – ideali vieta atkurti XIX amžiaus pabaigos, kaip pats Čechovas įvardijo, „scenas iš provincijos gyvenimo“. Patogi ne tik geografinė padėtis, autentiškumą ir atmosferą išsaugoję muziejaus kambariai, bet ir kalvota teritorija aplink namą, tinkama atskiras scenas vaidinti ne tik namo patalpose, bet ir aplink jį, taip dovanojant žiūrovams tikrą „kelionės laiku“ pojūtį.

Lauros Vansevičienės nuotr.

Į „Dėdę Vanią“ susirinkę žiūrovai padalijami į 4 grupes po 15 žmonių. Kiekvienai grupei skiriamas gidas – stalkeris, kurio užduotis – koordinuoti žiūrovų kelionę po 1896 m. Čechovo parašytą kūrinį. Gidai supažindins savo grupes su būsimo spektaklio žaidimo taisyklėmis, žiūrovų pareigomis ir teisėmis bei išdalins kaukes, kurių žiūrovai neturės teisės nusiimti iki pat spektaklio pabaigos. Vienu metu bus vaidinamos 4 atskiros scenos, stebimos skirtingų grupių žiūrovų, kurios pagal gidų nurodymus keliaus spektaklio erdvėje. Kambariai Markučių dvare atskirti durimis, bet tiek žiūrovai, tiek pjesės herojai, būdami savo aplinkoje, gali girdėti už sienos vykstantį gyvenimą.

Susiję:

Spektaklio „Dėdė Vania“ kūrėjų tikslas – atkurti ne pjesės siužetą, bet pačią situaciją – neapykantos, savigraužos, pykčio, o kartu ir meilės bei aistros perpildytus Voinickio namus. Norime žiūrovui sukurti sąlygas ne tik stebėti, bet ir patirti, maksimaliai pasinerti į visiškai naujus išgyvenimus, patirtis, jausmus.

Spektaklyje vaidina: Aleksandras Agarkovas, Juliana Volodko, Jelena Orlova, Inga Maškarina, Viačeslavas Lukjanovas, Andrius Darela, Jurijus Ščiuckis, Valentina Lukjanenko, Liuda Gnatenko. Žiūrovų grupes lydės Arturas Svorobovičius, Artūras Aleksejevas, Telmanas Ragimovas, Aleksandras Kanajevas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!