Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2021 m. 22 birželio d. 13:10
Giedrės Žickytės filmui „Šuolis“ – dar vieno tarptautinio festivalio apdovanojimas

Rež. Giedrė Žickytė | Pranešimo spaudai nuotr.

Giedrės Žickytės filmas „Šuolis“ ir toliau skina apdovanojimus tarptautiniuose festivaliuose. Belgijoje, po ilgo pandeminio laikotarpio birželį duris atvėrus kino teatrams, prestižiniame tarptautiniame dokumentinių filmų festivalyje „Docville“ filmas „Šuolis“ pelnė publikos simpatijų prizą. Tai jau 6-asis filmo apdovanojimas kelionėse po tarptautinius festivalius. 

Filmą gyvai Belgijoje pristačiusi G. Žickytė dalinasi įspūdžiais: „Man atrodo, kad publikos prizas – tai vienas nuoširdžiausių apdovanojimų filmui, ir yra ypatingai svarbus. Dėl to visa komanda nepaprastai džiaugiamės, kad mūsų „Šuolis“ šalia profesionalių žiūri įvertinimų, laimi net trečią publikos apdovanojimą. Ko-prodiuseriai pajuokavo, kad „Šuolis“ tuoj sumuš publikos prizų rekordus. Laurai už šį prizą neabejotinai tenka ir filmo herojui Simui – jo autentiškumas, charizma ir taip, kaip jis išgyvena savo nepaprastą istoriją, negali palikti abejingų.“

Kadras iš filmo „Šuolis“.

Filmas aplenkė ir tokius programoje rodytus garsius filmus, kaip “American Utopia” „Sabaya“, Oskarui nominuotus „Slaptasis agentas”, „Mano dukrai Samai“.

Po filmo pristatymo „Docville“ festivalyje Belgijoje, jau kitą dieną „Šuolis“ pasirodė konkursinėse programose „Doc Edge“ festivalyje Naujoje Zelandijoje bei „Fipadoc“ festivalyje Biaricoje, Prancūzijoje, kur irgi vyko filmų kūrėjų susitikimas su publika, taip pat garsiame JAV kino festivalyje „Nantucket“.

Dokumentinėje kino juostoje „Šuolis“ G. Žickytė pasakoja unikalią, plačiai pasaulyje nuskambėjusią istoriją apie lietuvio jūreivio desperatišką šuolį į laisvę. 1970 m. Lietuvos jūreivis Simas Kudirka, peršokęs iš sovietinio laivo į JAV pakrančių apsaugos katerį, paprašė politinio prieglobsčio, tačiau, savo siaubui, netrukus buvo grąžintas sovietams. Jo drąsus šuolis į laisvę Šaltojo karo metu sukėlė vieną didžiausių politinių sąmyšių JAV ir Sovietų Sąjungoje.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!