Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 7 sausio d. 11:12
Grįžta „Pasaulio kino vakarai“ su Audriumi Stoniu: kvies pažinti čekų legendinį režisierių Milošą Formaną

Audrius Stonys | Pranešimo spaudai nuotr.

Naujųjų 2022 metų „Pasaulio kino vakarų“ ciklas M. K. Čiurlionio namuose bus pradedamas su čekų Naujosios bangos maištininko ir poeto Milošo Formano paskutiniu filmu „Gaisrininkų balius“, sukurtu Čekoslovakijoje, prieš emigruojant į JAV.

„Gaisrininkų balius“ („Hoří, má panenko“), kurio premjera įvyko 1967 metais, yra laikomas etapiniu čekų Naujosios bangos filmu. Kūrinys tapo hitu, sudominusiu net 750 tūkstančių žiūrovų, o vėliau, po Prahos pavasario įvykių, valdžios buvo visiškai uždraustas. Po šio filmo režisierius prarado galimybę kurti filmus ir buvo priverstas palikti tėvynę.

„Gaisrininkų balius“ Amerikos kino akademijos buvo nominuotas „Oskarui“ geriausio užsienio filmo kategorijoje. Tais pačiais metais filmas buvo įtrauktas į Kanų kino festivalio konkursinę programą.

 

Šeštasis pasaulio kino vakaras M. K. Čiurlionio namuose Vilniuje vyks 2022 m. sausio 13 d., ketvirtadienį, 19 val. Po filmo peržiūros žiūrovai, kaip tapo įprasta, galės dalyvauti diskusijoje su režisieriumi Audriumi Stoniu. Filmo trukmė – 73 min. Filmo kalba – čekų (su angliškais subtitrais ir sinchroniniu vertimu į lietuvių kalbą).

Renginys nemokamas, be išankstinės registracijos (gyva eilė).

Durys atidaromos 18.30 val. Renginyje privaloma turėti Galimybių pasą. Daugiau informacijos www.mkcnamai.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!