Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2023 m. 1 balandžio d. 13:01
Rygos muziejai ir meno parodos balandį
Rygos muziejai ir meno parodos balandį

Rygos muziejai ir meno parodos balandį

Pavasarį atsinaujina ne tik gamta, bet ir muziejų bei parodų ekspozicijos. Tiek daug naujų parodų per mėnesį Rygoje dar nesame matę. Tad, šylant orams, siūlome susiplanuoti trumpą kultūrinę išvyką. Ryga – puikus pasirinkimas trumpai kelionei. Leiskitės į šią kelionę ir aplankykite Rygos muziejus ir parodas. Peržiūrėkite, kiek daug įdomių parodų vyksta – Rygos muziejai ir meno parodos balandį laukia Jūsų!


Latvijos nacionalinis dailės muziejus

Jaņa Rozentāla laukums 1, Rīga

Paroda „Sienos išmontavimas. Latvijos menas 1985–1991 m.
2023 02 03–2025 01 25

Rygos meno parodos ir muziejai balandį

Naujoji paroda skirta Latvijos šiuolaikinio meno avangardiniam vaidmeniui Latvijos valstybės nepriklausomybės atkūrimo laikotarpiu, kai dėl 1985 m. pradėtos Michailo Gorbačiovo atvirumo ir persitvarkymo politikos prasidėjo reikšmingi liberalizacijos procesai visuomenėje, taip pat tarp rašytojų, muzikantų, menininkų. Tai įkvėpė Latvijos visuomenę ir turėjo įtakos politiniams sprendimams. Šis nesenas istorijos laikotarpis, kai menas tapo pasipriešinimo forma ir pokyčių skatintoju, primena kultūros ir kūrybinės laisvės svarbą.
Daugiau apie parodą.

Vaclavo Špakovskio paroda „Rygos sąsiuviniai“
2023 03 04–2023 04 30

Rygos meno parodos ir muziejai balandį

Paroda skirta lenkų geometrinės abstrakcijos pradininko, architekto ir inžinieriaus Vacłavo Špakovskio (Wacław Szpakowski, 1883–1973), švenčiančio 140-ąsias gimimo ir 50-ąsias mirties metines, kūrybai.

Špakovskis gimė Varšuvoje, Lenkijoje, tačiau 1897 metais su šeima persikėlė į Rygą, kur 1902 metais pradėjo studijuoti architektūrą Rygos politechnikos institute (dabar Rygos technikos universitetas). Studijuodamas jaunuolis domėjosi meteorologija, tyrinėjo tokius atmosferos reiškinius, kaip uraganai ir ciklonai, užrašinėdamas faktus ir pastebėjimus į sąsiuvinius.

Sąsiuviniai, kuriuos Vaclavas Špakovskis užpildė užrašais ir eskizais būdamas Rygoje, atskleidžia temas, kurios siejo jį ir jo meninį kelią. Daugelyje jų yra skaitymui skirtų istorijos ir liaudies architektūros, archeologijos ir inžinerijos knygų sąrašai. Kituose užrašuose Špakovskis daugiausia dėmesio skiria įvairiems atmosferos reiškiniams, ypač juos lydintiems garsams.
Daugiau apie parodą.

Imants Vecozols paroda „Šviesos lūžis“
2023 03 11–2023 07 23

Rygos meno parodos ir muziejai balandį

Imants Vecozols. Laikraščiai ir lėkštės. 1987. Drobė, pastelė. LNMM kolekcija. Nuotrauka: Normunds Braslins

Imanto Vecozolos vardas siejamas su natiurmortais, tačiau jo tapybos praktika plati ir įvairi. Dailininkas daug dėmesio skiriaįvairiems žanrams – peizažams, portretams, kaimo buities vaizdavimui ir didelės apimties figūrinėms kompozicijoms. Autorius dirba keliomis technikomis – aliejumi, tempera, akvarele, pastele ir koliažu, praktikuodamas tiek alla prima techniką, tiek laipsnišką kompozicijos konstravimą daugiasluoksnės tapybos metodu. Jo kūrybą persmelkia domėjimasis latvių gyvenimu, buitimi ir kasdienybe.
Daugiau apie parodą.

Amandos Ziemele paroda „Saulė su dantimis
2023 02 11–2025 04 23

Rygos meno parodos ir muziejai balandį

Latvijos nacionalinio dailės muziejaus Kupolo salėje bus eksponuojama „Purvītis Prize, 2021“ laureatės Amandos Ziemele personalinė paroda. Projekto akcentas – įvairios tapybos terpės galimybės ir apraiškos, tampant erdvės atžvilgiu instaliacija, kviečiančia lankytojo žvilgsnį.

Amanda Ziemele (1990), 2021 metais gavusi Purvīšos prizą už parodą „Kvantiniai plaukų implantai“ šiuolaikinio meno centre „Kim?“,  yra viena ryškiausių ir nepaprasčiausių menininkių Latvijos šiuolaikinio meno scenoje. Tuo metu žiuri išskyrė autorės įgūdžius sukurti atvirą erdvę, kurioje „nieko nėra per daug ir nieko netrūksta; tai suteikia tam tikrą laisvės pojūtį visiems ir viskam“.
Daugiau apie parodą.

Paroda „Gyvenimas šia akimirka. Jāzepo Grosvaldo menas“
2022 08 28–2023 05 14

Rygos meno parodos ir muziejai balandį

Jazeps Grosvalds. Bagdado turgus. 1919 m. Drobė, aliejus. LNMM kolekcija. Fot. Normands Braslinš

Paroda „Gyvenimas šia akimirka. Jāzepo Grosvaldo menas“ per paveikslus, piešinius ir objektus pasakoja apie įvairiapusio latvių menininko Jāzepo Grosvaldo gyvenimą ir kūrybą.

Jāzepas Grosvaldas (1891–1920) laikomas modernizmo Latvijos mene pradininku, savo kūryboje sėkmingai derinusiu europietiškumą ir tautiškumą.

Parodos pagrindas – Vermlando muziejaus kolekcijoje esančios Jāzepo Grosvaldo kompozicijos iš Pirmojo pasaulinio karo metu sukurtų ciklų „Archers“ ir „Eastern“. Antrojo pasaulinio karo metais šie kūriniai iškeliavo į Švediją, kur emigravo Jāzepo Grosvaldo seserys. XX amžiaus aštuntojo dešimtmečio pabaigoje sesuo Margareta Groswalde, kuri rūpinosi paveldo išsaugojimu, padovanojo Vermlando muziejui 221 Jāzepo Grosvaldo kūrinį.
Daugiau apie parodą.

Paroda „Purvīš“ apdovanojimas 2023. Kandidatų darbų paroda“
2022 08 28–2023 05 14

Rygos meno parodos ir muziejai balandį

Parodą sudaro ryškus paveikslų, skulptūrų, instaliacijų, foto ir video meno rinkinys, sukurtas šešių menininkų ir autorių kolektyvų, nepriklausomų ekspertų nominuotų aštuntajam „Purvīš“ apdovanojimui už geriausią vizualiojo meno pasiekimą 2021 ir 2022 metais. Tarp nominantų – Evelīna Deichmane, Ance Eikena, Kristaps Epners, Daiga Grantiņa, Darja Melnikova, Evita Vasilijeva ir Kasparas Groševs. Iš viso į galutinę „Purvīš Prize 2023“ atranką buvo nominuotas 21 menininkas / menininkų grupė, kurių kūryba buvo pripažinta svarbiu įvykiu Latvijos vizualiojo meno scenoje nuo 2021 m. sausio 1 d. iki 2022 m. gruodžio 31 d.
Daugiau apie parodą.

Kaip rasti Latvijos nacionalinį dailės muziejų:


Dailės muziejus „Rygos birža“

Doma laukums 6, Rīga

Paroda „Indija – tradicijų šalis“
2023 01 14–2023 04 08

Parodoje eksponuojama Indijos muziejaus meno kolekcija, parodanti glaudų ryšį tarp meno ir kasdienybės Indijos kultūroje.

Ekspozicijoje galima pamatyti kasdienius daiktus – drabužius ir aksesuarus, indus, tekstilę, religinius ir ritualinius daiktus iš įvairių Indijos regionų, pasakojančius ne tik apie jų panaudojimą ir meninę vertę, bet ir apie skirtingas gaminimo technikas bei tradicijas.
Daugiau apie parodą.

Paroda „Epochos atspindžiai“
2023 04 28–2023 05 28

Jānis Ferdinands Tidemanis (1897–1964). Turgaus vaizdas. 19 a. III deš. Drobė, aliejus. Rietumu banko kolekcija. Fragmentas

Kiekviena meno kolekcija turi savo istorinę pradžią. „Rietumu Banka“ kolekcija tik šiek tiek jaunesnė už patį banką, kuriam 2022 metais sukako 30 metų, bet juos galima laikyti bendraamžiais. Meno kolekciją sudaro tiek Europos, tiek Amerikos, taip pat Latvijos menininkų darbai. Šiai parodai buvo pasirinkta Latvijos menininkų XX a. tapybos darbų rinktinė, kuri atspindi jos epochos tikrovę ir yra esminė Latvijos meno istorijos dalis. Kolekcija dabar trumpam prieinama visuomenei, nes meno kūriniai yra banko biuro patalpose.
Daugiau apie parodą.

Kaip rasti muziejų „Rygos birža“:


Taikomojo meno ir dizaino muziejus

Skārņu iela 10, Rīga

Personalinė Germano Ermičio paroda „Teka“
2023 04 13–2023 05 28

Parodoje surinkti reikšmingiausi Germano Ermičiaus darbai nuo jo studijos įkūrimo 2014 m., atskleidžiantys dizainerio kūrybos procesą ir filosofiją. Savo praktikoje derindamas dizaino ir dailės technikas, Germanas Ermičius kuria ryškius kūrinius, kurie žinomi ir vertinami visame pasaulyje. Jam būdingas laipsniškas, atkaklus požiūris į galutinį rezultatą, siekis suteikti formą nematerialiems reiškiniams, ieškant naujų technologinių technikų, eksperimentuojant su spalvomis ir medžiagomis.
Daugiau apie parodą.

Kaip rasti Taikomojo meno ir dizaino muziejų:


Romano Sutos ir Aleksandros Beļcovos muziejus

Elizabetes iela 57a, dz. 26, Rīga

Paroda „Vidiniai dialogai. Aleksandros Belcovos korespondencija, dienoraščiai, mažiau žinomi meno kūriniai“
2023 02 28–2024 01 27

Paskutinė Aleksandros Belcovos (1892–1981) darbų paroda Latvijos nacionaliniame dailės muziejuje surengta 2019 m., siūlanti plačiausią iki šiol tapytojos kūrybos retrospektyvą. Daugelio lankytojų nuomone, viena įdomiausių ekspozicijos skilčių buvo citatos iš Aleksandros Belcovos dienoraščių ir susirašinėjimo. Tragiški 2022 m. politiniai įvykiai suteikia ypatingą skambesį ir aktualumą tiek tam, ką parašė menininkė, tiek ir faktams iš jos biografijos.
Daugiau apie parodą.

Kaip rasti Romano Sutos ir Aleksandros Beļcovos muziejų:


Meno centras „Zuzeum“

Lāčplēša iela 101, Rīga

Paroda Švęsk porcelianą su Kuznecovu
2023 02 10–2023 08 06

Daugiau nei 1000 porceliano, fajanso ir molio objektų iš Zuzāns kolekcijos bei archyvinės medžiagos papasakos Kuznecovo porceliano gamybos istoriją.
Žodžiai „Kuznecovo porcelianas“ žinomi beveik kiekvienam, ir galima teigti, kad latvių porcelianas daugiausia siejamas su Kuznecovo vardu. Tačiau tik nedaugelis žino, kad XIX amžiuje Rusijoje veikė 13 Kuznecovo vardu pavadintų gamyklų, iš kurių viena buvo Rygoje. Būdama pirmoji porceliano manufaktūra, įkurta Latvijos teritorijoje, veikė nuo 1841 m. iki Antrojo pasaulinio karo ir užėmė svarbią vietą Kuznecovo porceliano istorijoje, nes vienintelė tarpukariu turėjo Kuznecovo vardą, kai visos kitos Kuznecovų šeimos gamyklos Sovietų Rusijoje jau buvo nacionalizuotos. Šis laikotarpis sutapo su dideliais pasauliniais pokyčiais, kurie atsispindėjo ir mene, formuojantis visiškai naujiems, savitiems meno stiliams. Natūralu, kad tai galima pastebėti ir šio laikotarpio Kuznecovų porceliano gamyboje kartu su unikaliomis vietinėmis savybėmis, kurias sukūrė Latvijos menininkai.
Daugiau apie parodą.

Kaip rasti meno centrą „Zuzeum“:


Meno galerija MuseumLV ir kultūros centras Grata JJ

Andreja Pumpura iela 2, Rīga

Girto Boronovskio paroda „Plačiaekranis peizažas“
2023 04 06–2023 05 27

Girtas Boronovskis „Geltona pieva“, pastelė, 100 x 55 cm, 2022 m.

Pagrindinė autoriaus tema – gamtos nuotaikų ir jų kuriamų žmogaus sielos atspindžių vaizdavimas. Girtas įkvėpimo ieško tarp besikeičiančių sezonų, apšvietimų, natūraliai susiformavusių faktūrų. Jis piešia rūką, miglą, vandenis, saulėlydį, pievą – tiesiog ramią nuotaiką. Menininkas netapo jūros, nes ji nuolat juda, taip pat ir uolienų, nes gamtoje jos tvirtos, ir mėnulio Girtas taip pat netapo. Tai ne tapyba, tai siejama ne su neigimu, o su savikritika – ar sugebėsiu, ar išeis pakankamai įtikinamai? Menininkas kuria savo darbus galvodamas apie žiūrovą; jį motyvuoja ir jo paties augimas, ir įvertinimas iš išorės. „Plačiaekranis peizažas“ tam tikra prasme yra unikali paroda, nes tai viena iš retų personalinių Girto Boronovskio parodų ir visiškai atskleidžia brandaus menininko meistriškumą.
Daugiau apie parodą.

Kaip rasti meno galeriją MuseumLV ir kultūros centrą Grata JJ:


Šiuolaikinio meno centras „Kim?“

Sporta iela 2 k-1, Rīga

Grupinė paroda „Tarpusavyje: Technokultūra ir Baltijos šalys
2023 02 24–2023 04 21

Paroda „Tarpusavyje: Technokultūra ir Baltijos šalys“ organizuojama  kaip pirmojo RTRU (Riga Technoculture Research Unit) sezono kulminacinis renginys, kuris prasidėjo inauguracine paroda ir pasirodymu Niujorke, o po to buvo pristatyta internetinė platforma ir žurnalas rtru.org. Parodos esmė – tarpdisciplininis ir į techniką orientuotas požiūris į šiuolaikinio meno programavimą. Sąvoka „technokultūra“ reiškia technologijų ir kultūros sąveiką ir politiką. Tik aktyviai tarpininkaujant ir studijuojant galima efektyviai stebėti „technokultūros“ statymus, ribas ir neištirtas savybes šiuolaikinėje vizualinėje kultūroje, kuri ne tik papildo, bet ir iš esmės ugdo prielaidas šiandieninei tikrovei. Tarptautinės kartos menininkus, mokslininkus, programuotojus, dizainerius ir tyrinėtojus iš Baltijos šalių, Jungtinių Valstijų ir Europos suburianti programa „Tarpusavyje: Technokultūra ir Baltijos šalys“ atskleidė, kokį poveikį technokultūra padarė meninei produkcijai per pastaruosius penkiasdešimt metų.
Dalyviai: Becca Abbe (JAV), Uģis Albiņš (LV), Valdis Celms (LV), Jānis Dzirnieks (LV/NL), Flo Kasearu (EE), Oliveris Laric (AT/DE), Deimantas Narkevičius (LT), Normanas Orro & Joonas Timmi (EE), Adriana Ramić (JAV), TARWUK (JAV), Evita Vasiljeva (LV/NL).
Daugiau apie parodą.

Kaip rasti šiuolaikinio meno centrą „Kim?“:


Rygos Art Nouveau stiliaus muziejus

Alberta iela 12, Rīga

Irinos Oshley darbų paroda „Pabusk sapne“
2023 03 31–2023 05 28

Muziejus „Rygos Art Nouveau centras“, bendradarbiaudamas su Kārli Ošlej, Daugpilio Marko Rothko meno centru ir draugais iš Prancūzijos ambasados Latvijoje, kviečia į Irinos Ošlej parodą „Pabusk sapne“. Parodoje bus eksponuojama trisdešimt Irinos Oshlej meno kūrinių aliejaus ir akrilo technika, skatinančių pažvelgti į autorės svajones apie žmogų laike ir erdvėje.
„Rygos Art Nouveau centre“ demonstruojami tik menininkei būdingi autorine technika atlikti darbai, kuriuose juntamas ir art nouveau linijų bei spalvų prisilietimas. Parodoje „Pabusk sapne“ bus eksponuojami paveikslai, kuriuose Irina Ošlej (1966–2021) spalvomis ir linijomis įamžino sapnus. Autorės minčių ir svajonių vizualizacijos skatina pažvelgti į save ir išdrįsti kelti didžiuosius gyvenimo klausimus. „Svajonės yra pagrindinis mano darbo įkvėpimo šaltinis ir siužetai. Tapydama ir piešdama stengiuosi pavaizduoti sapne išgyventą atmosferą ir įspūdį, kurį ji man padarė. Kūriniuose ne tik vaizduojama tai, kas buvo matyta sapne, bet ir surenkamos jo sukeliamos emocijos bei apmąstymai, kurie rezonuoja su kolektyvinėmis vertybėmis.“
Daugiau apie parodą.

Paroda Plytelės
2023 03 09–2023 07 02

Parodoje „Plytelės“ pristatomos art nouveau stiliaus plytelės iš įmonės „Architektūrinių pavadinimų grupė“ kolekcijos.
Tai didelių plytelių kolekcija, kuri leis pamatyti prabangių art nouveau stiliaus laiptinių vaizdą. XX amžiaus pradžioje plytelės puošė daugelio Rygos namų laiptinių sienas ir grindis, deja, ne visuose namuose šie gražūs interjerai išlikę iki šių dienų. Parodoje bus puiki proga susidaryti savo laikmečio Rygos namų didybės vaizdą, apžiūrint įvairiose Vokietijos gamyklose (NSTG, SOMAG ir kt.) pagamintas sienų, grindų ir virtuvės plyteles, kurios kadaise puošė Rygos namų interjerus.
Daugiau apie parodą.

Nuolatinė ekspozicija

Rygos Art Nouveau stiliaus muziejus

Muziejaus kolekciją sudaro art nouveau stiliaus objektai, pagaminti arba naudoti Rygoje ir Latvijos teritorijoje XX amžiaus pradžioje. Tarp surinktų objektų yra baldų, interjero dizaino ir taikomosios dailės dirbinių, drabužių ir aksesuarų, meno kūrinių, namų apyvokos daiktų, fotografijų, dokumentų, spaudinių, paminklų, susijusių su Konstantino Pēkšeno gyvenimu, kūryba ir kt.
Daugiau apie parodą.

Kaip rasti Rygos Art Nouveau stiliaus muziejų:


Galerija „Art Platz“

Alberta iela 4-9, Rīga

Kārlis Dobrajs paroda „Smėlis ir auksas“
2023 02 24–2023 04 15

Susiję:

Paroda „Smėlis ir auksas“ skirta Latvijos tapybos klasiko ir dėstytojo Kārlio Dobrajs (1943 m.) 80 metų jubiliejui. Jubiliejinėje ekspozicijoje – įvairių kūrybos laikotarpių darbai ir nauji paveikslai nuo 2022 m. pabaigos iki 2023 m.
Daugiau apie parodą.

Kaip rasti galeriją „Art Platz“:


Galerija „ISSP“

Berga Bazārs, Marijas iela 13 k.3, Rīga

Elinos Cērpos paroda Jautrus paviršius

2023 03 25–2023 05 04

Paroda skirta fotografijai kaip savęs atradimo ir priėmimo įrankiui, joje nagrinėjamos giliai asmeniškos priežastys, slypinčios įkyriam tam tikrų vaizdų kūrimui.

Parodos pavadinimas – metafora: leisti sau būti jautriam ir trapiam – tai peržengti ribą už savęs. Šis žmogaus pažeidžiamumas dažniausiai vertinamas kaip silpnybė, tačiau menininkė pabrėžia, kad jame slypi stiprybė: pažeidžiamumas yra ten, kur slypi atjauta. Paroda taip pat yra bandymas pažvelgti į fotografiją už įprasto meno parodos konteksto, įsigilinant į impulsą fotografiškai dokumentuoti iš pažiūros kasdieniškus dalykus.
Daugiau apie parodą.

 

Kaip rasti galeriją „ISSP“:


Meno centras „Digital Art House“

Skolas iela 2, Rīga

Multimedijos parodos – tai naujas būdas patirti meną: grandiozinio mastelio pasaulinio garso menininkų paveikslų projekcijos, animuotos skaitmeninių menininkų, lydimos kvapą gniaužiančios muzikos. Visa tai – ramioje, modernioje atmosferoje. Nebūtina būti meno žinovu ar turėti tapybos technikų žinių, kad apsilankęs parodoje gautum teigiamų emocijų vandenyną.

„Išsvajotoji Japonija“

Paroda paremta pasauliniu reiškiniu tapusia Japonijos vizualiųjų menų (1600–1868) kryptimi – ukiyo-e graviūromis.
Vėliau graviūros sužavėjo madingus Europos menininkus, būtent iš jų impresionistai sėmėsi įkvėpimo, perėmė naujus išraiškos būdus.

Pažodiniu vertimu ukiyo-e reiškia „plaukiojantis pasaulis“, iš pradžių vadintas „mirtinguoju pasauliu“. Vėliau buvo persigalvota ir pradėta suvokti kaip „prabėgančių malonumų pasaulis“ ir „meilės pasaulis“.

Ukiyo-e spaudiniai dėl savo plataus paplitimo Edo laikotarpiu (dabartinis Tokijas) yra sąlyginai pigūs. Iš pradžių jie turėjo grynai utilitarinę funkciją: reklamavo įvairaus populiarumo ir prestižo linksmų kvartalų gyventojų paslaugas, vaizdavo kabuki teatro aktorius, iliustravo visokią fantastiką.

„Digital Art House“ meno erdvėje ukiyo-e kryptis bus pristatyta kaip žavus panardinimo šou, lydimas muzikos.

Parodos trukmė: 37 min.

Daugiau apie parodą.

„Nuo Monet iki Kandinskio“

Multimedijos ekspozicija vienija 14 žymiausių modernizmo atstovų šedevrus – XIX–XX a. meno judėjimų kolekciją.
Unikali animacinių paveikslų kompozicija su muzikos akompanimentu sukuria nuostabią atmosferą, panardinančią žiūrovus į genialių protų kuriamą pasaulį.

Paroda kviečia keliauti į XIX amžiaus pabaigos ir XX amžiaus pradžios meno pasaulį, kai kultūra ir visuomenė patyrė nepaprastų globalių įvykių. Tuo metu šiems didiesiems menininkams pavyko atrasti neišsenkamą prasmės šaltinį, kuriame „tradicija“ matė tik chaosą ir kvailumą.

Jų paveiksluose yra daugybė vizualinių galvosūkių, kurie žiūrovą panardina į netikėtų kontrastų ir ryškių, nepamirštamų emocijų labirintą. Šiandien, pasitelkus skaitmenines technologijas, šie paveikslai įgauna naują gyvenimą ir prasmę.

„Digital Art House“ leidžia žmogų perkelti į kitą erdvę ir pasinerti į genijų Monet, Kandinsky, Edgar Degas ir daugelio kitų darbus, apsuptus šviesos ir garso šokio. Tai kelionė į modernizmo pasaulį per technologijas, kurios apšviečia ir formuoja visiškai naują požiūrį į meną.

Parodos trukmė: 57 min.
Daugiau apie parodą.

„Savaitės paroda“

Mėgstate staigmenas? Ateikite į „Digital Art House“ savaitės parodą. Kiekvieną savaitę parodome parodą, kurios tvarkaraštyje nėra. Tai bus tiesiog maloni staigmena.
Galite paskambinti į „Digital Art House“ ar parašyti žinutę į pokalbio meniu ir sužinosite, kuri savaitės paroda šiandien! Savaitės paroda atnaujinama kas septynias dienas!
Daugiau apie parodą.

Kaip rasti meno centrą „Digital Art House“:


Šioje apžvalgoje pateikiame 2023 metų balandžio mėnesio Rygos meno muziejų ir parodų sąrašą, o visus su šiomis parodomis susijusius straipsnius bei naujausius mėnesinius muziejų ir parodų sąrašus rasite skiltyje Rygos muziejai ir parodos.

Ką pamatyti Rygoje, kai visos meno parodos aplankytos? Čia rasite 10 įdomiausių Rygos objektų, kuriuos parinkome Jums.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!