Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2023 m. 15 lapkričio d. 10:22
Spalvų ir formų meistro Henri Matisse kūryba „Taschen“ leidyklos monografijoje

Knyga „Matisse“ | Taschen leidykla

Šioje kompaktiškoje, bet išsamioje monografijoje apžvelgiama akį traukiančiomis spalvomis bei paprastomis formomis žavinti Henri Matisse kūryba – menininko eskizai, reprodukcijos ir padidintos darbų detalės – viskas atrinkta iš didžiulio ir įvairiapusio menininko kūrybinio palikimo.

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

Susiję:

Fovizmo pradininko Henri Matisse (1869–1954) kūryba – tai tarsi nuolatinis tikėjimas ryškių spalvų ir paprastų formų galia. Nors menininkas labiausiai išgarsėjo savo tapyba, Matisse išbandė ir kitas meno rūšis: grafiką, skulptūrą, litografiją, vitražus, koliažus, o senatvėje, kai jau nebegalėjo stovėdamas tapyti, kūrė unikalius karpinių paveikslus.

Knyga „Matisse“ | Taschen leidykla

Knyga „Matisse“ | Taschen leidykla

Matisse darbų temos dažniausiai buvo tradicinės: aktai, portretai ir figūros peizažuose, rytietiškose scenose ir interjero vaizduose, tačiau jo darbuose naudotos ryškios spalvos tapo dailininko skiriamuoju braižu. Meistrystė naudojant paprastas formas ir ryškias spalvas paverčia Matisse vienu žymiausiu XX amžiaus menininku. Ypatingai žiūrovo vaizduotę jaudina dailininko spalvų paletė. Ryškiai mėlyna, ametisto violetinė, kiaušinio trynio geltona ir daug kitų atspalvių – jis išlaisvino nuo kruopštaus tikrovės vaizdavimo ir ieškojo „gyvybiškos harmonijos“, dažnai nurodydamas muziką kaip įkvėpimą ar analogiją savo kūrybai.

Knyga „Matisse“ | Taschen leidykla

Knyga „Matisse“ | Taschen leidykla

Taschen leidyklos knyga „Matisse“ – tai išsami ir informatyvi gausiai iliustruota monografija, sudaryta įdėmiai peržvelgiant Matisse kūrybinį palikimą. Susipažinkite su kupinu nuotykių ir atradimų menininko kūrybiniu keliu nuo fovizmo laikotarpio spalvinio blizgesio iki spalvotų popieriaus karpinių. Visi leidinyje pateikti menininko darbai kruopščiai atkurti, norint suteikti išskirtinę patirtį, vertą Matisse. Spalvų meistras tikrai to nusipelnė.

Knyga „Matisse“ | Taschen leidykla

Knyga „Matisse“ | Taschen leidykla

Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!