Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2024 m. 23 birželio d. 09:03
„Entity” kultūros erdvėje (Sodas2123) atidaroma Tamaros Pathak paroda „Bodyscape“

Tamara Pathak. Nuotr. Arnold Gedris

Entity kultūros erdvė kartu su kultūros kompleksu SODAS2123 pristato naują projekto „Unisona“ programos renginį – menininkės Tamaros Pathak parodą „Bodyscape“, vyksiančią nuo 2024 m. birželio 27 d. Parodos atidarymas vyks birželio 27 d. 20 val., o paskutinę parodos dieną (birželio 30-ąją, 15 val.) Tamara Pathak pristatys meninį tyrimą ir pakvies prisijungti prie bendros diskusijos apie nesamo kūno tikrumą.

Tamara Pathak analizuoja kūno vaizdavimo problematiką išryškindama matomo kūno poveikį minties ir vaizduotės polėkiui, apribojant galimybę įtikėti matomu vaizdu. Menininkės kūrybai būdingas savitas kūno naudojimo metodas, kuomet kūnas nėra tiesiogiai pateikiamas – apsiribojama užuomina, kūno pėdsaku, fragmentu ar detale. Tyrinėjant menamo kūno idėją, Tamarai svarbu vaizduotės neapriboti konkrečiu kūno reginiu ir įgalinti žiūrovą susitapatinti. Sunkiai apibrėžiama, bet giliai išjausta vaizdavimo terpė, kai tiesiogiai suvokiamas kūnas išnyksta, bet vis dar yra atpažįstamas, – menininkės kūriniuose atsikartojantis motyvas. 

Parodoje „Bodyscape“ pristatomi Tamaros Pathak tęstinės meninės praktikos kūriniai – fotografijų serijos ir videodarbai, kuriuose pateikiamas fizinis žmogaus kūnas ir jį gaubianti oda – mus visus sieja, jungia, įgalina palaikyti ryšį ir jautriai komunikuoti.

Iliustracija pranešimui spaudai. Nuotr. Tamara Pathak

Susiję:

Parodos pavadinimas „Bodyscape“, turintis morfologinių sąsajų su miestovaizdžio (cityscape), gamtovaizdžio (landscape) sąvokomis, turi alternatyvų lietuvišką atitikmenį „kūnovaizdis“. Parodoje eksponuojami darbai, pasitelkus vaizduotę, apjungiami į bendrą vaizdą su individualiai išgyventa istorija. 

Tamara Pathak – fotomenininkė, studijavo Vytauto Didžiojo universitete menotyrą, Vilniaus dailės akademijoje fotografiją ir medijų meną. Menininkės kūryba susitelkia ties žmogaus kūnu kaip eksperimentine materija, kūno kalbos bei menamo kūno galimybėmis vaizduojamajame mene. T. Pathak dėsto fotografiją bei medijų meną, rašo tekstus šiomis temomis. 

Parodos renginiai – 2024 m. birželio 27 d. 20 val. parodos atidarymas, 30 d. 15 val. diskusija su Tamara Pathak menamo kūno tema.

Parodos lankymas – 2024 m. birželio 28 d. 15:00 –20:00 val., 29 d. 14:00 – 19:00 val., 30 d. 14:00 – 19:00 val. 

Nuoroda į renginį.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!