Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2024 m. 31 liepos d. 11:31
„Taschen“ knygoje tiesiamas 100 metų fotografijos raidos kelias

Museum Ludwig Cologne / „20th Century Photography“ / knyga / leidykla „Taschen“ Muziejus Ludwig Cologne / „XX amžiaus fotografija“

Kelno muziejus Ludwig pelnytai gali didžiuotis, turėdamas vieną garsiausių pasaulyje fotografijos kolekcijų. „Taschen“ leidyklos išleistoje knygoje „XX amžiaus fotografija“ skaitytojams pristatoma daugiau nei 850 fotografijos darbų iš šios kolekcijos, apimančios 100 metų fotografijos inovacijų ir evoliucijos.

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

Fotografijos istorija prasidėjo beveik prieš 200 metų, tačiau tik palyginti neseniai ji buvo visiškai pripažinta kaip savarankiška meno sritis. Kelno muziejus Ludwig buvo pirmasis šiuolaikinio meno muziejus, kuriame nemaža dalis ekspozicijos skirta tarptautinei fotografijai. L. Fritzo Gruberio kolekcija, kurios pagrindu ir sudaryta ši knyga, yra viena svarbiausių Vokietijoje ir viena reprezentatyviausių visame pasaulyje, sudaranti muziejaus fondų branduolį.

Susiję:
Ši knyga apima įspūdingą ir turtingą kolekcijos įvairovę: nuo konceptualaus meno iki abstrakcijos ir reportažų – visi pagrindiniai žanrai ir garsiausių fotografų darbai pristatomi didžiuliame XX amžiaus įspūdingiausių nuotraukų lobyne. Nuo Anselio Adamso iki Pieto Zwarto abėcėlės tvarka knygoje pateikiama daugiau nei 850 fotografijos darbų su aprašomaisiais tekstais ir fotografų biografinėmis detalėmis, išsami XX amžiaus fotografijos apžvalga.

Museum Ludwig Cologne / „20th Century Photography“ / knyga / leidykla „Taschen“ Muziejus Ludwig Cologne / „XX amžiaus fotografija“

Įsigyti leidinį galite čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!