Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 20 liepos d. 17:39
„Adaptacijoje“ – scenaristo Čarlio Kaufmano bandymai kabintis į gyvenimą ir kūrybą

Kadras iš filmo.

Rubrikoje „Filmai apie meną“ šįkart – režisierių kūrybines kančias atskleidžiantis filmas „Adaptacija“.

Oskarą laimėjusioje režisieriaus Spike Jonze juostos centre – garsus amerikiečių scenaristas Čarlis Kaufmanas (akt. Nicholas Cage), nesėkmingai mėginantis sukurti rašytojos Susan Orlean romano „Orchidėjų vagis“ adaptaciją.

Filme susipina realus ir kūrybinis menininko gyvenimas, tikrovė ir fantazijos, puikiai atskleidžiama koks dualistinis bei chaotiškas yra kūrėjo pasaulis.

2002 metų juostoje vaidina garsūs ir visiems filmų mėgėjams gerai žinomi aktoriai – Tilda Swinton. Meril Streep ar Chris Cooper, laimėjęs Akademijos apdovanojimą už antraplanį vaidmenį. Filmas taip pat pelnė ir daugybę kitų prizų.

IMDb: 7,7

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!