Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 20 liepos d. 17:21
„Pamišėlį Pjero“ supras ne kiekvienas: tai – tikras perliukas kino gurmanams

Kadras iš filmo.

Meno ir kultūros apraiškų filme „Pamišėlis Pjero“ mažai nepasirodys niekam.

Tai – prancūzų naujosios bangos režisieriaus Jean Luc Godard kino juosta, kurioje gausu literatūrinių, filosofinių, dailės aliuzijų. Šis dekonstruoto siužeto, visus kinematografinius principus kadaise sulaužęs filmas yra vienas pagrindinių ankstyvojo postmodernizmo kine pavyzdžių.

Žvelgiant iš estetinės pusės, tai – labai šviesus, žaismingu koloritu pateiktas kūrinys, kuriame pasakojama apie tai, kaip pagrindinis veikėjas, su meiluže pabėgęs nuo įgrisusio gyvenimo ir nenusisekusios santuokos Paryžiuje, priverstas slapstytis nuo jį persekiojančių samdomų žudikų.

Filmą Pamišėlis Pjero“ rekomenduojame žiūrovams, kurie mėgsta intelektualų turinį, avangardą ir neturi išankstinio nusistatymo prieš tai, kas dar nematyta, neįprasta.

IMDb: 7,7

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!