Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 21 liepos d. 11:04
Dareno Aronofskio trileryje – menininkės kova su savimi, bandant išlaikyti sveiką protą

Kadras iš filmo.

„Juodoji gulbė“ – tai istorija apie jauną baleriną, vardu Nina (akt. Natalie Portman), gyvenančią vien baletu.

Mergina svajoja gauti pagrindinį vaidmenį modernioje „Gulbių ežero“ versijoje, kurią režisuoja baletmeisteris Tomas (akt. Vincent Cassel). Pastarajam Nina jam atrodo per gležna, maža to, netrukus repeticijose pasirodo stipri konkurentė Lili (akt. Mila Kunis) – nenuspėjama ir provokuojanti asmenybė. Augant įtampai, pagrindinės veikėjos charakteris transformuojasi ir žiūrovo akyse gimsta viską paaukoti pasiryžusi menininkė. Kas ji – naujoji Nina ar pastarąją užvaldžiusi konkurentė?

„Juodoji gulbė“ – tai Oskarą pelniusi Dareno Aronofskio („Fontanas“, „Rekviem svajonei“) drama, kurioje gausu įtampos. Filmas atskleidžia, kiek daug jėgų kainuoja kūryba ir kiek vidinių prieštaravimų įveikia menininkas tam, kad skurtų tobulą vaidmenį.

Jei patiko šis filmas, būtinai rekomenduojame pažiūrėti jau anksčiau rubrikoje „Filmai apie meną“ rekomenduotą kino juostą „Atkirtis“, pasakojančią iš dalies panašią pasiaukojančio būgnininko istoriją.

IMDb: 8,0

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!