Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 20 spalio d. 09:29
Brangiausiai apmokamo šių laikų Europos menininko darbai verti milijonų

Kadras iš filmo.

Vokiečių tapytojas Gerhardas Richteris (g. 1932) – visame pasaulyje žymus dailininkas, tituluojamas brangiausiai apmokamu gyvu Europos menininku. Prieš keletą metų jo kūrinys parduotas už daugiau nei 46 milijonus dolerių.

Filme „Gerhardas Richteris: tapyba“ („Gerhard Richter – Painting“) autorius po daugiau nei kelių dešimtmečių atveria duris į savo studiją. Žiūrovas turi galimybę susipažinti su menininko kūrybos ritualais, pamatyti, kaip gimsta nauji darbai, patyrinėti unikalią abstrakčios tapybos techniką, pelniusią dailininkui tarptautinį pripažinimą. Filme daugiausiai kalbama būtent apie pastarąjį dailininko kūrybos laikotarpį, tačiau nemažai dėmesio skiriama ir ankstesniam etapui, kuomet G. Richteris tapybos išeities tašku pasirinko fotografiją.

Pagrindinė G. Richerį dominanti tema, galima sakyti, yra pati tapyba: savo kūriniuose jis nuolat kvestionuoja jos kalbą, ieško naujų raiškos būdų, kelia ne tik stilistinio, bet ir idėjinio pastovumo mene klausimą. Paminėtina, kad 2008 metais G. Richterio darbai buvo eksponuoti ir Vilniuje, Šiuolaikinio meno centre. Susidomėjusiems šiuo autoriumi siūlome perskaityti vieną įdomų interviu, publikuotą lietuvių kalba.

IMDb: 7,2

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!