Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 21 spalio d. 10:32
Kauno fotografijos galerijoje – ne tik parodos, bet ir svarbūs fotografijų leidiniai

Foto: © „Vilniaus galerija“ / Audrius Klimas

Kauno fotografijos galerija – pačiame miesto centre, šalia Kauno Rotušės, įsikūrusi, moderniai įrengta erdvė, skirta fotografijos parodoms ir įvairiems meno projektams.

Galerija kone kas mėnesį pristato gerai pažįstamus, pripažintus ir neseniai atrastus Lietuvos ir viso pasaulio fotomenininkus – per metus čia surengiama virš 10 personalinių, grupinių, tematinių ir kitokių parodų.

Ši meno erdvė išsiskiria ir dėl itin plačios kultūrinės veiklos – čia vyksta edukaciniai užsiėmimai, filmų peržiūros, įvairios paskaitos ir ekskursijos. Maža to, galerija ne tik aktyviai organizuoja renginius Kaune, bet ir pristato fotografus ir fotografijos leidinius svarbiausiose meno parodose ir festivaliuose visoje Lietuvoje (šiais metais šiuolaikinio meno mugėje „Art Vilnius“ galerija pristatė unikalią Donato Stankevičiaus fotografijos darbų seriją „Seni vairuotojai“) bei  užsienyje („Les Rencontres de’Arles“, „Vienna photobook festival“).

Foto: © „Vilniaus galerija“ / A. Klimas

Foto: © „Vilniaus galerija“ / A. Klimas

Galerija tarp fotografijos mėgėjų žinoma ir dėl gausybės pristatomų inovatyvių, profesionaliai sudarytų ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus išleistų albumų, skirtų pažinti žymiausius Lietuvos fotografus. Tai – ir Vytauto V. Stanionio „Nuotraukos dokumentams“, Antano Sutkaus „Lietuvos žmonės“, Aleksandro Macijausko „Ratas“ bei Vito Luckaus monografiją „Kūryba/biografija“ (sudarė Margarita Matulytė ir Tatjana Luckienė-Aldag), kuri svarbiausiame  Europos fotografijos festivalyje „Les Rencontres de’Arles“ buvo paskelbta  geriausia metų istorinės fotografijos knyga.

Trumpai tariant, ši vieta – daugiau nei fotografijos galerija. Tai – vienas svarbiausių Lietuvos fotografijos centrų, kviečiančių geriau susipažinti su šia vizualiųjų menų rūšimi, neatsiliekant nuo svarbiausių meno aktualijų.

Foto: © „Vilniaus galerija“ / A. Klimas

Kauno fotografijos galerijos (Vilniaus g. 2, Kaunas) lankymo laikas: 

  • I – galerija nedirba
  • II – 11.00 – 18.00
  • III – 11.00 – 18.00
  • IV – 11.00 – 18.00
  • V – 11.00 – 18.00
  • VI – 11.00 – 17.00
  • VII – 11.00 – 17.00

Įėjimas nemokamas!

Daugiau apie Kauno fotografijos galeriją sužinosite oficialiame internetiniame puslapyje, taip pat galerijos paskyroje Facebooke.

Foto: © „Vilniaus galerija“ / A. Klimas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!