Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 11 gruodžio d. 16:57
Apie apgavystės meną pasakojantis „Prestižas“ nustebins netikėta atomazga

Kadras iš filmo.

Jau įprasta tapusioje rubrikoje pristatome filmą apie meną… apgauti. Tai – garsiojo režisieriaus Kristoferio Nolano juosta „Prestižas“, pasirodžiusi 2006 metais, kurioje narpliojama žymaus iliuzionisto nužudymo byla.

Istorija skleidžiasi XIX amžiaus pabaigos Londone, kur magai Robertas Angeris (akt. Hugh Jackman) ir Alfredas Bordenas (akt. Christian Bale) demonstruoja savo triukus patikliems žiūrovams. Kartą, nepavykus vienam pasirodymui, tarp jaunų vyrų įsiplieskia konfliktas ir paverčia juos nuožmiais konkurentais. Nuo to laiko jie siekia ne tik pranokti vienas kitą, bet ir griebiasi provokacijų, kerštauja.

Kaip ir daugelis kitų Nolano filmų, „Prestižo“ siužetas intriguoja, įtraukia nuo pat pirmų minučių. Tai – dar vienas režisieriaus meistrystės, už kurią šis vertinamas visame pasaulyje, įrodymas.

IMDb: 8,5

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!