Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 3 birželio d. 19:33
„Atviras ratas“ kviečia jaunimą vasaros kūrybinėse dirbtuvėse pažinti teatrą ir save

Pranešimo spaudai nuotr.

Vilniaus miesto teatras „Atviras ratas“ šią vasarą organizuoja jau antrąsias kūrybines dirbtuves vyresnio mokyklinio amžiaus jaunimui. Rugpjūčio 5-9 dienomis unikalaus teatro kūrimo metodo pagrindu paremtos dirbtuvės Vilniuje dalyviams suteiks galimybę pažinti teatrą per savo pačių asmeninių patirčių bei gyvenimo įspūdžių prizmę.

Praėjusiais metais sėkmingai startavusios dirbtuvės šiemet persikelia į  nepriklausomą kūrybinę erdvę – sostinės Ašmenos gatvėje įsikūrusią „Atviro rato“ studiją, kur penkias dienas su spektaklio kūrimo procesu ir neatrastais asmeniniais gebėjimais jaunuoliai pažindinsis, padedami „Atviro rato“ metodo autoriaus, režisieriaus, teatro pedagogo, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesoriaus Aido Giniočio.

Moksleiviams nuo 16 iki 19 metų skirtos kūrybinės dirbtuvės atviros ne tik jaunuoliams, svarstantiems savo gyvenimo kelią ateityje sieti su scenos menais, bet ir tiems, kurie siekia praplėsti savo žinias apie teatre vykstančius kūrybinius procesus ir kelioms dienoms patiems tapti šių procesų dalimi. Vienas svarbiausių „Atviro rato“ dirbtuvių išskirtinumų – dalyviams suteikiama galimybė teatrą pažinti ne per pavienes profesines disciplinas ar teorines žinias, o pasinaudojant kiekvieno individualiomis patirtimis, išgyvenimais bei pasaulėžiūra.

Režisierius Aidas Giniotis | Pranešimo spaudai nuotr.

Praktikuojant „Atviro rato“ metodą – universalų teatro meno pažinimo kelią – žmonės, sėdintys ratu, prisimena ir dalinasi savo gyvenimo įspūdžiais, mokosi juos perteikti kitiems, pasakodami autobiografines istorijas, o šios virsta į savotišką teatrinį žaidimą, įtraukiantį visus dalyvius. Šio metodo autorius, vienas iš Keistuolių teatro steigėjų Aidas Giniotis teatre „Atviras ratas“ yra sukūręs ne vieną jaunimui skirtą spektaklį, tarp kurių – teatrą pakrikštijusios autobiografinės improvizacijos „Atviras ratas“ (2004 m.) bei biografinės improvizacijos „Lietaus žemė“ – spektaklis, kuris taip pat buvo kuriamas „Atviro rato“ metodo pagrindu. Kūrybinių dirbtuvių dalyviai su A. Giniočio pagalba patys betarpiškai prisilies prie aktoriaus profesijos ir iš arti susipažins su teatro laboratorijos principu, kuriame kiekvienas komandos narys įneša itin reikšmingą bei asmenišką indėlį į kūrybinį procesą.

Dalyvių skaičius stovykloje – itin ribotas, todėl moksleiviai, norintys dalyvauti dirbtuvėse, kviečiami užpildyti registracijos anketą, tapsiančią pirmąja kūrybine užduotimi. Atrankos etapą sėkmingai įveikę dalyviai rugpjūčio 5-9 dienomis bus pakviesti pasinerti į improvizacijos, komandinio darbo bei savirefleksijos kupiną kūrybinę kelionę, atskleidžiančią alternatyvius teatro kūrimo būdus bei galimybę su teatro pagalba pažinti ne tik save, bet ir kitą.

Daugiau informacijos: www.atvirasratas.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!