Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 16 liepos d. 21:42
Kviečia į nemokamus renginius šeimoms Palangos vasaros skaitykloje

Foto: unsplash.com

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo biblioteka kviečia dalyvauti Vaikų ir jaunimo literatūros departamento organizuojamuose renginiuose Palangoje. Mažieji skaityklos lankytojai kviečiami burtis kūrybiniam darbui: tapyti ant jūros akmenėlių, kurti ekslibrisus, gaminti asmenines knygeles ar dalyvauti lėlių teatro dirbtuvėse. Pasirinkite jums patogią dieną, dominančią veiklą ir paįvairinkite atostogas turiningu šeimadieniu. Arba eikite į visus renginius – įėjimas atviras ir nemokamas, rašoma pranešime spaudai.

Dirbtuvės yra skirtos visiems – tiek suaugusiesiems, tiek įvairaus amžiaus vaikams. Darbui reikalingos medžiagos ir priemonės bus suteiktos. Dalyviams tereiks kūrybiškos nuotaikos ir fantazijos.

Pranešimo spaudai nuotr.

„Tapyba ant akmenukų“

Tapyba ant akmenukų yra kruopštus, susikaupimo ir kūrybiškumo reikalaujantis, smulkiąją motoriką lavinantis užsiėmimas.

Šių dirbtuvių tikslas yra perteikti savo turimas idėjas, įspūdžius ar nuotaikas nedideliame plote, suteikiant tam kuo daugiau įprasminimo įvairiais simboliais, ženklais ar spalvų deriniais. Pasitelkiant akrilinius dažus yra dekoruojamas dalyvio pasirinktas akmenėlis, kuris gali tapti puikiu suvenyru ar dovana.

Pranešimo spaudai nuotr.

„Asmeninių knygelių kūrimo dirbtuvės“

Asmeninių knygelių kūrimo dirbtuvėse dalyviai galės išmokti kaip patiems pasigaminti nedidelę knygelę.

Dirbtuvėse dalyvis sužinos ir išmoks kaip nesunkiai iš popieriaus išsilankstyti knygelę, pritaikyti jai viršelį, kurį po to bus galima savaip dekoruoti pasirinktomis priemonėmis. Knygelę dalyviai galės pasiimti su savimi ir ją panaudoti kaip užrašų, eskizų bloknotą, užrašyti į ją savo įspūdžius, idėjas, trumpas istorijas.

Pranešimo spaudai nuotr.

„Lėlių teatro dirbtuvės“

Šiose dirbtuvėse dalyviai galės iš arčiau susipažinti su viena iš teatrinių lėlių rūšių ir patys ją pasigaminti.

Dirbtuvėse dalyviai sužinos, kaip galima pasigaminti lėlę iš paprastų, namuose randamų medžiagų. Tuo pačiu nesunkiai išmoks įvaldyti šių lėlių gamybos procesą, kuris nereikalauja medžiagų gausos, sudėtingų priemonių, o lėlės gali būti lengvai pagaminamas namuose. Pasigaminę personažą dalyviai galės jį panaudoti savo sukurtiems spektakliams, pasirodymams ar žaidimams.

Pranešimo spaudai nuotr.

„Ekslibriso dirbtuvės“

Šiose dirbtuvėse dalyviai galės susikurti savo asmeninį knygos ženklą – ekslibrisą.

Dirbtuvėse dalyviai turės galimybę daugiau sužinoti apie ekslibrisą, pamatyti jo pavyzdžių. Šis užsiėmimas padeda atskleisti ir ugdyti kūrybiškumą, kruopštumą, taip pat skatina mąstyti, koks objektas, žodis ar ženklas atspindi kiekvieną asmenybę ir kaip jį reikėtų perteikti naudojant pasirinktą raižymo techniką. Dalyviai galės ne tik pasigaminti, bet ir atsispausti savo ekslibrisą ant popieriaus ir pasiimti su savimi.

Susidomėjusiųjų laukiama Palangos vasaros skaitykloje (Vytauto g. 72). Užsiėmimo trukmė – 1 val.

Dirbtuvių kalendorius: 

Liepos 17 ir 19 d. 18 val. – Tapyba ant akmenukų

Liepos 18 d. 13 val. – Tapyba ant akmenukų

Liepos 18 ir 20 d. 18 val. – Asmeninių knygelių kūrimo dirbtuvės

Liepos 19 d. 13 val. – Lėlių teatro dirbtuvės

Liepos 20 d. 13 val. – Ekslibriso dirbtuvės

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!