Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 11 spalio d. 21:01
Ironiška: filmas apie blogiausią visų laikų Holivudo režisierių pelnė 2 Oskarus

Kadras iš filmo.

Įkvepiančios – ne tik sėkmingų menininkų istorijos? Prasčiausiu visų laikų Holivudo režisieriumi pripažinto Edo Vudo pavyzdys optimizmo suteiks net ir mažiausiai savimi pasitikinčiam žiūrovui.

„Edas Vudas“ – tai filmas apie iš tiesų gyvenusį Holivudo kino kūrėją, kuris gerbėjų dėmesio sulaukė jau po mirties. Ir visai ne dėl gerų filmų, o atvirkščiai – dėl niekam tikusių, anksčiau ne tik meno kritikų, bet ir žiūrovų nevertintų kino juostų. Nespalvotoje 1994 metais pasirodžiusioje E. Vudo biografijoje vaizduojamos nepaliaujamos nevykusio, tačiau niekuomet nepasiduodančio režisieriaus pastangos pelnyti šlovę didžiajame ekrane, nesėkmingi bandymai prilygti jo garbinamai legendai Orsonui Wellesui, skleidžiasi keista draugystė su Drakulą įkūnijusiu aktoriumi Bela Lugosi.

Netikėtame kur kas žymesnio ir gerokai labiau pripažinto režisieriaus Timo Burtono („Edvardas Žirkliarankis“, „Betmenas“, „Mano gyvenimo žuvis“ ir kt.) kūrinyje pagrindinį vaidmenį atlieka aktorius Džonis Deppas, jam talkina tokios garsenybės, kaip Billas Murray`us, Sarah Jessica Parker ir Martinas Landau. Šis du Oskarus laimėjęs filmas yra puikus įrodymas, kad net ir prastas, tačiau atkaklus menininkas gali tapti įkvepiančiu pavyzdžiu kitiems.

IMDb: 7,9

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!