Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 12 lapkričio d. 22:14
Nepraleiskite: Tomo Venclovos knygos „Lietuvos istorija visiems“ antrojo tomo pristatymas

Organizatorių nuotr.

Tomas Venclova – poetas, publicistas, profesorius, vienas aktyviausių Lietuvos intelektualų, išleidęs ir ne vieną skaitytojų graibstomą knygą. Naujausias jo leidinys – tai nepaprasto populiarumo sulaukusios knygos „Lietuvos istorija visiems“ antrasis tomas.

Jo pasakojimas aprėpia Lietuvos istoriją nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės padalijimų iki atkurtos Nepriklausomybės įtvirtinimo 1991-aisiais žlugus SSRS. Visus, norinčius pabendrauti su autoriumi ir geriau pažinti leidinį, Valdovų rūmai kviečia į lapkričio 15 d. vyksiantį knygos pristatymą.

Knyga stebina autoriaus akiračio platumu, gebėjimu apibendrinti, įkontekstinti, atrinkti iškalbingų detalių, o labiausiai — savitu požiūriu į skaudžius ar vis dar ginčijamus praeities įvykius. Visa savo gyvenimo veikla T. Venclova gina intelektualinės laisvės, žmogaus vertės, orumo ir aktyvumo idėjas. Tikrasis patriotizmas, jo manymu, prasideda ten, kur baigiasi visi (taip pat pseudopatriotiniai) nutylėjimai ir iškraipymai.

Susiję:

„Visą savo profesinį gyvenimą studijavau ir istorinius įvykius (…). Ilgainiui tai pasidarė man taip įdomu, jog surizikavau parašyti dar vieną daugmaž sintetinį darbą, kuris apžvelgtų mano krašto plėtotę nuo senovės ligi dabarties. Ta plėtotė — neįprastas, netgi unikalus ir labai pamokomas reginys“, — teigia knygos autorius T. Venclova.

Knygos pristatyme dalyvaus pats autorius T> Venclova, istorikai prof. Zenonas Butkus (Vilniaus universitetas) ir doc. dr. Arūnas Streikus (Vilniaus universitetas), publicistas Donatas Puslys, mokytojas, eseistas Vytautas Toleikis.

Renginys vyks Valdovų rūmuose, lapkričio 15 d. 18 val. Primename, kad renginys nemokamas, tačiau būtina registracija.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!