Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 27 gruodžio d. 20:15
Įspūdingos 2020-ųjų sutiktuvės Vilniuje: unikali 3D instaliacija ir fejerverkų šou

Pranešimo spaudai nuotr.

Liko 5 dienos iki 2020-ųjų – sostinė ruošiasi įspūdingoms Naujųjų metų sutiktuvėms Katedros aikštėje, prie eglės karalienės ir Varpinės bokšto, kuris tąnakt virs reginio ašimi ir nustebins unikaliomis 3D instaliacijomis, kurias lydės gera muzika, šviesos ir  galingas fejerverkų šou.

Sutikti Naujuosius prie miesto simbolio pačioje miesto širdyje vidurnaktį – sena puiki tradicija, prigijusi daugelyje pasaulio sostinių: populiaru Naujuosius pasitikti Taimso aikštėje Niujorke, prie Didžiojo Vestminsterio bokšto Londone, prie Eifelio bokšto Paryžiuje ar Brandenburgo vartų Berlyne ir kt. Vilnius šią tradiciją naujai kuria antrus metus, sukviesdamas visus pasigrožėti unikaliu reginiu ant Vilniaus katedros varpinės bokšto. Pernai Katedros aikštėje ir jos prieigose susirinko per 30 tūkst. vilniečių ir sostinės svečių.

Šventinis vakaras Katedros aikštėje prasidės nuo 22 val. ir truks iki 1 val. nakties. Nuo 22 val. Varpinės pastatas tarsi atgis, išskirtine animacija net tris valandas stebins įspūdinga 3D vaizdo projekcijų instaliacija. Kas 20 min. Varpinė keis pavidalą ir pasipildys vis naujais elementais: išvysime tai švyturį, tai įvairias šachmatų figūras. Nuo 23:55 val. prasidės 5 min. truksianti pagrindinė reginio dalis. O vidurnaktį, Varpinės laikrodžiui skelbiant Naujųjų metų pradžią, Vilniaus dangų nušvies galingi fejerverkai, kuriuos dovanoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešimo spaudai nuotr.

Pasak instaliacijos ant bokšto kūrėjų, projekcija ant unikalios struktūros Varpinės yra techniškai sudėtingas projektas reikalaujantis ypatingo atidumo ir preciziškumo. Prie šio projekto dirbo 5 savo srities specialistai, tarp kurių – šviesų dailininkas, lazerių programuotojas ir techninė komanda – apie 20 žmonių.

„Kuriant tokio svarbaus ir didelio mastelio projektus, labiausiai džiugina žmonių reakcijos. Jaučiamės prisidėję prie gerų emocijų ir įspūdžių kūrimo mieste“, – džiaugėsi projekto ir kūrybinės grupės „Video architects“ vadovas Linartas Urniežis.

Naujųjų išvakarėse iki 24 val. nakties veiks ir šventiniais skanėstais bei karštu vynu pasivaišinti siūlys Kalėdų miestelis Katedros aikštėje. Vilniečių ir miesto svečių prašoma nesinešti savo gėrimų, ypač stiklo taroje, rūpintis savo bei aplinkinių saugumu. Renginyje tikrai neprireiks ir savo atsineštų pirotechnikos priemonių – sostinės savivaldybė vidurnaktį dovanoja profesionalų didžiulį fejerverkų šou.

Linksmybės tęsis iki 01 val. Vėliau Varpinės bokštas nušvis Trispalve ir taip švies iki pat sausio 2 d. – tai nauja graži tradicija simboliškai minėti Lietuvos vėliavos dieną.

Naujųjų metų išvakarėse patogiausia keliauti viešuoju transportu: gruodžio 31 d. nuo 20 val. iki sausio 1 d. 4 val. nakties miestiečiai visais sostinės autobusais ir troleibusais važiuos nemokamai. Sostinės savivaldybė pasirūpino, kad pakilios nuotaikos negadintų laikas spūstyse ir laisvos vietos automobiliui paieškos. Nemokamo viešojo transporto pasiūlymas per Naujuosius yra papildomas patogumas ir paskata autobusus bei troleibusus išbandyti tiems, kurie įprastai savo kelionėms jų nesirenka. Daugiau apie tai skaitykite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!