Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 14 kovo d. 15:59
Italai prieš koronavirusą kovoja muzika: dainuoja ir groja balkonuose (pamatykite)

Kadras iš feisbuke palapinto vaizdo įrašo (Italija)

Situacija Italijoje kaip niekada sunki – dešimtys tūskstančių užsikrėtusiųjų, karantinas visoje šalyje. Uždarytos visos kultūros ir meno įstaigos, negalima susitikti su draugais ir artimaisiais, neveikia net parkai. Menininkai ir žymūs žmonės skatina gyventojus likti namuose, o socialinėse medijose cirkuliuoja viena populiariausių šių dienų grotažymių #IoRestoACasa (#AšLiekuNamuose).

Tačiau Italija net ir didelės nelaimės akivaizdoje, išlieka stipri ir vieninga. Internete išplitusi iniciatyva kviečia gyventojus pralinksmėti, o geros nuotaikos pasisemti tiesiog išėjus į balkoną. Internete jau skrieja kelios dešimtys vaizdo įrašų, kurie rodo, kaip italai susirinkę savo namų balkonuose ar atsidarę langus kartu dainuoja. Kai kurie netgi išsitraukia ilgai namuose dulkėjusius instrumentus, balkonuose matyti ir Italijos vėliavos. Posakis „muzika gydo“ įgauna visai kitokią reikšmę.

Susiję:

„Namuose tyla – kas dirba prie kompiuterių, kas išmaniuosiuose telefonuose seka naujienas, nuotaika slogi. Visai netikėtai pro langą išgirdau žmonių balsus ir dainų nuotrupas. Negali būti, pagalvojau, juk šalyje – visiškas karantinas. Bet muzika nesilpsta, girdisi vis daugiau šurmulio, o išėjus į balkoną man tampa aišku – Italijoje gyvenimas nestoja net ir nelaimės akivaizdoje“, – pasakoja Italijoje gyvenanti emigrantė.

Koronaviruso apimtoje šalyje šiuo metu studijuojanti lietuvė teigia, kad jausmas neapsakomas: „Visa Italija itin sunkioje padėtyje, bet tokios iniciatyvos neleidžia pamiršti, kad gyvenimas eina toliau. Kai išgirdau žmones dainuojant ir supratau, kas vyksta, vos nepravirkau. Viename kaimynų balkone pakabinta Italijos vėliava. Žmonės palaiko vieni kitus, ragina likti namuose, nepasiduoti blogoms emocijoms.“

Pažiūrėti ir paklausyti, kaip Italijoje žmonės kovoja su užklupusia pandemija, galite vaizdo įrašuose.

 

 

 

Padidinkite, kad matytumėte visą vaizdą:

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!