Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 17 birželio d. 14:44
Filmas, kurį turite pamatyti, jei dievinate Barseloną

Kadras iš filmo.

Rubrikoje „Filmai apie meną“ šįkart pristatome romantinę gerai žinomo režisieriaus Vudžio Aleno dramą „Viki, Kristina, Barselona“.

Tiesa, ši kino juosta yra šioks toks ekskursas iš mūsų įprastai rekomenduojamų filmų sąrašo, mat menas čia nėra pagrindinė tema. Kodėl tuomet siūlome šį filmą? Dėl to, kad vaizduodamas (kaip V. Alenui paprastai ir būdinga) santykių problematiką, jis puikiai atskleidžia ir chaotišką menininkų gyvenimo būdą. Tai – vienas iš režisieriaus darbų, kurių veikėjai yra kuriantys žmonės.

Filmo siužetas ganėtinai paprastas. Amerikietės Viki (Rebecca Hall)  ir Kristina (Scarlett Johansson) keliauja atostogų į Barseloną. Pirmoji gilinasi į Katalonijos identitetą, o antroji eksperimentuoja įvairiose meno srityse. Abi jos lankosi meno galerijose, apžiūri kultūrinius paminklus (pavyzdžiui, Antonio Gaudi architektūrą) – domisi daugiau ar mažiau intelektualinėmis vertybėmis. Vienoje parodoje jos sutinka ekstravagantišką dailininką Chuaną Antonijų (Javieras Bardemas), kuris abi merginas pakviečia pasisvečiuoti savo namuose. Lyg besimezgančios meilės trikampio dar būtų maža, netrukus pasirodo ir buvusi menininko žmona – pakvaišusi, tačiau be galo žavinga tapytoja Marija Elena (Penelope Cruz), per kurią užverda tikras ispaniškas pragaras.

„Viki, Kristina, Barselona“ – lengvas ir smagus filmas. Be temperamentingų menininkų charakterių, jame nuostabiai pavaizduota ir Barselona – daugybę meno gėrybių sukaupusi Katalonijos sostinė.

IMDb: 7,1

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!