Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 18 gruodžio d. 16:10
Seniausio Vilniaus kino teatro langai virto saugia erdve šiuolaikiniam menui

Modesto Endriuškos nuotr.

„The Rooster Gallery“ drauge su „Skalvijos“ kino centru kviečia į paskutinę šio sezono parodą „Atvėrimai“. Tradiciniu tapęs, metų pabaigą ir artėjantį didžiųjų žiemos švenčių sezoną žymintis renginys, tarsi kasmetinis galerijos ir jos menininkų veiklos apibendrinimas, šiemet dėl pandemijos ribojimų įgavo netradicinį formatą – paroda eksponuojama „Skalvijos“ kino centro languose specialiai įrengtose ir apšvietose konstrukcijose. Kūrinius praeiviai gali saugiai apžiūrėti gryname ore ar pro automobilio langą.

„Šiemetiniai iššūkiai paskatino kūrėjus permąstyti atvirumo sąvoką ir skirtingus jos aspektus. Tad ekspozicijoje aktualizuojamos įvairios atvirumo formos ir galimybės: nuo fizinio erdvių atvėrimo, parodų atidarymo iki kūrinio atvirumo idėjos ir atsivėrimo kūrybinei bendrystei“, – sako Jurgita Juospaitytė-Bitinienė, privačios meno galerijos „The Rooster Gallery“ vadovė.

Individualiais rakursais atvirumo tema interpretuojama ir kiekvieno menininko kūryboje, apimdama tiek meninės raiškos formas, tiek psichologinius, socialinius ir kultūrinius aspektus. Atveriami ir asmeniniai išgyvenimai, ir bendrosios, universalios patirtys. Greta eksponuojami menininkų darbai ne tik kuria atskirus naratyvus, bet susijungia į bendrą pasakojimų tinklą. O atsiverdami miesto ir jo architektūros aplinkoje, įtraukia į šį pokalbį ir praeivius.

Parodoje eksponuojami 9 jaunosios kartos menininkų darbai: Raminta Blaževičiūtė, Tomas Daukša, Eglė Karpavičiūtė, Vytautas Kumža, Alina Melnikova, Auksė Miliukaitė, Eglė Norkutė, Vita Opolskytė, Andrius Zakarauskas.

Modesto Endriuškos nuotr.

Modesto Endriuškos nuotr.

Paroda „Atvėrimai“ seniausio Vilniaus kino teatro languose veiks iki sausio pabaigos. Ekspoziciją galima apžiūrėti ir tamsiu paros metu – kino centro langai nušvis kasdien nuo 12 valandos dienos iki 1 valandos nakties.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!