Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2021 m. 26 lapkričio d. 15:59
Sergejaus Loznicos filmas „Mr. Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“ laimėjo pagrindinį IDFA festivalio prizą

Akimirka iš IDFA apdovanojimų

Sergei Loznitsa filmas „Mr.Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“ laimėjo pagrindinį prestižinio IDFA festivalio prizą. IDFA – didžiausias pasaulyje dokumentinių filmų festivalis, kasmet nuo 1988 m. vykstantis Amsterdame. Į festivalį atrenkami aukštos kokybės dokumentiniai filmai, didelis dėmesys skiriamas tuo metu aktualioms socialinėms temoms.

Ukrainos režisieriaus Sergejaus Loznicos filmas „Mr.Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“ skirtas Lietuvos keliui į nepriklausomybę ir sudėtingiems šios istorijos vingiams, didžiulę svarbą suteikiant Vytauto Landsbergio indėliui. Festivalio komisijos teigimu, meistriškai sukurtas filmas ne tik „visapusiškai ištiria didžiulę vieno žmogaus, vienos tautos, vieno istorinio momento svarbą“, bet ir yra pateiktas „jaudinančiai, aktualiai ir visapusiškai praturtinančiai“.

Festivalio apovanojimų ceremoniją galima žiūrėti čia.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!