Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 9 kovo d. 16:01
Kovo 11-osios renginiai Lietuvos nacionaliniame dailės muziejuje
Nacionalinė dailės galerija

NDG ekspozicija. Gintarės Grigėnaitės nuotr.

Ši kovo 11-oji Europą sukrėtusių įvykių kontekste Lietuvai yra nepaprastai reikšminga. Siekdamas puoselėti mūsų visų vienybę, Lietuvos nacionalinis dailės muziejus kviečia švęsti šią šventę kartu ir sužinoti daugiau apie įspūdingą mus visus jungiančią Lietuvos kultūrą ir meną.

LNDM muziejuose ir galerijose kovo 11 d. Jūsų lauks ekskursijos, paskaitos, edukaciniai užsiėmimai ir kiti renginiai. Lankymas ir dalyvavimas renginiuose nemokamas.

Vilniaus paveikslų galerija
Katalogo pristatymas ir diskusija
15 val.

Parodos „Pranciškus Smuglevičius. Nuo antikinės Romos iki Vilniaus universiteto“ uždarymui skirtame renginyje bus pristatomas parodos katalogas, vyks diskusija „Pranciškus Smuglevičius – pilietis, kūrėjas, mokytojas“. Dalyvaus muziejaus direktorius dr. Arūnas Gelūnas, Dalia Tarandaitė, dr. Helmutas Šabasevičius ir dr. Aistė Bimbirytė-Mackevičienė. Po diskusijos lankytojai kviečiami į ekskursiją po parodą su muziejaus gidu.

VPG darbo laikas kovo 11 d. – 12.00–17.00 val.

Vilniaus paveikslų galerija

Paroda Vilniaus paveikslų galerijoje. Nuotr. Gintarės Grigėnaitės.

Taikomosios dailės ir dizaino muziejus
Ekskursija
13 ir 14 val.

Pasivaikščiojimas kartu su ekskursijos vadovu po liaudies meno parodą „Žemė kėlė žolę. Augalai ir gyvūnai lietuvių liaudies mene“.

TDDM darbo laikas kovo 11 d. – 11.00–16.00 val.

Nacionalinė dailės galerija
Ekskursija
12 ir 14 val.

Lankytojai kviečiami apžiūrėti nuolatinę XX–XXI a. Lietuvos dailės ekspoziciją.

12 ir 14 val. ekskursijos „Valstybingumo idėjos XX–XXI a. Lietuvos mene“ metu galerijos gidas lankytojus supažindins su Nepriklausomybės aušroje, XX a. I pusėje, sovietmečiu, Sąjūdžio metais ir Nepriklausomoje Lietuvoje kūrusiais menininkais, jų idėjomis bei biografijomis. Stebėsime, kaip mene atsispindi laisvė, kaip ją savo kūriniuose įprasmino Lietuvos dailininkai.

Registracija el. paštu edukacija@ndg.lt
NDG darbo laikas kovo 11 d. – 11.00–17.00 val.

Radvilų rūmų dailės muziejus
Edukacinis užsiėmimas šeimoms ir pasivaikščiojimas
13 ir 15 val.

13 val. kūrybiniame pasivaikščiojime po parodą „Vaidotas Žukas. Deganti Lietuva: nepaklusnumo metų kūryba (1975–1983)“ dalyvausiančios šeimos su įvairaus amžiaus vaikais bus kviečiamos dalytis įspūdžiais ir kartu atlikti kūrybines nepaklusnumo užduotis.

Registracija tel. 8 659 58 066 arba el. paštu radvilos.edukacija@lndm.lt

15 val. vyks pasivaikščiojimas su Vaidotu Žuku po jo parodą „Vaidotas Žukas. Deganti Lietuva: nepaklusnumo metų kūryba (1975–1983)“.

Registracija į ekskursiją su autoriumi tel. (8 5) 250 5824 arba el. paštu radvilu.rumai@lndm.lt

RRDM darbo laikas kovo 11 d. – 12.00–17.00 val.

Vytauto Kasiulio dailės muziejus
Ekskursija ir dirbtuvės
13 ir 14 val.

13 val. vyks ekskursija po skulptoriaus Antano Mončio šimtmečiui skirtą parodą „Veidai ir dvasios“.

14 val. lauks kūrybinės dirbtuvės šeimoms ir kitiems lankytojams „Kartono raižinys su tautine simbolika“.

Registracija tel. (8 5) 261 6764 arba el. paštu kasiulio.muziejus@lndm.lt
VKDM darbo laikas kovo 11 d. – 12.00–17.00 val.

Mončio paroda

VKDM Mončio paroda. Gintarės Grigėnaitės nuotr.

Prano Domšaičio galerija (Liepų g. 33, Klaipėda)
Edukaciniai užsiėmimai
11 ir 13 val.

11 val. vyks edukacinis užsiėmimas šeimoms „Pasakos muziejuje“. Skulptoriaus Vytauto Kašubos kuriamas slaptingas legendų pasaulis mena senuosius laikus. Seksime pasaką „Apie geležinį vilką ir Lietuvos kunigaikščių žygius“ bei patys kursime skulptūrines kompozicijas.

13 val. prasidės edukacinis pažintinis žaidimas šeimoms „O tuo metu Klaipėdoje…“ Žaidimas primins ar padės sužinoti, kas vyko mūsų gimtajame mieste Lietuvai ir pasauliui svarbių įvykių metu.

Registracija tel. (8 46) 410 421 arba el. paštu domsaicio.edukacija@lndm.lt
PDG darbo laikas kovo 11 d. – 12.00–17.00 val.

Laikrodžių muziejus (Liepų g. 12, Klaipėda)
Dirbtuvės
12 val.

Lankytojai kviečiami į Laikrodžių muziejaus nuolatines ekspozicijas. Ekspozicija „Laikrodžių formų raida“ supažindina su renesanso, baroko, rokoko, klasicizmo, ampyro, eklektikos ir moderno stiliaus laikrodžiais, o ekspozicijoje „Laikrodžių konstrukcijų istorija“ kiekviena laikrodžių konstrukcijų istorijos dalis iliustruojama eksponatų pavyzdžiais ir atskirų eksponatų modeliais, tekstais, graviūromis, veikimo schemomis.

12.00–15.00 val. vyks kūrybinės laikrodžių dirbtuvės „Mano tiksintis Laisvės laikrodis“.
LM darbo laikas kovo 11 d. – 12.00–17.00 val.

Palangos gintaro muziejus
Ekskursija
11 val.

Palangos gintaro muziejaus lankytojai kviečiami į nuolatines gintaro ir istorinių interjerų ekspozicijas. Taip pat bus galima pamatyti videoinstaliaciją „Gyvas Tiškevičių šeimos albumas“ ir aplankyti Karinos Kazlauskaitės autorinę parodą „Organiniai žaidimai“.

11 val. vyks ekskursija po Palangos miestą „Surask savo Kovo 11-tą!“ su muziejaus vyr. edukatore Giedre Miežetiene. Ekskursija prasidės prie Palangos muzikinio fontano (Jūratės g. 19A, Palanga).

Registracija į ekskursiją tel. 8 (460) 30 314 arba el. paštu gintaro.muziejus@lndm.lt
PGM darbo laikas kovo 11 d. – 11.00–16.00 val.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!