Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2023 m. 16 gegužės d. 12:04
Senovės paminklai, miesto idilė ir itališkasis „dolce vita“: Romos portretas atsiveria kerinčiame fotografijų albume

Giovanni Fanelli „Rome. Portrait of a City“ | „Taschen“ leidykla, 2018 m.

Roma – vienas gražiausių Europos miestų, į kurį kasmet plūsta tūkstančiai turistų. Norintiems bent mintimis nusikelti į šią kultūros sostinę, „Vilniaus galerija“ rekomenduoja Giovanni Fanelli albumą „Rome. Portrait of a City“ („Taschen“ leidykla). Vartant šimtais fotografijų išmargintus knygos puslapius, prieš akis veriasi dar neatrastas Romos paveikslas, kuriame telpa viskas – nuo senovės paminklų ir turistų pamėgtų vietų, iki mažiau žinomų kvartalų ir filmų bei mados industrijų.

Tekstas ir iliustracijos pirmą kartą publikuoti 2022 m. vasario 22 d. portale vilniausgalerija.lt

Knyga „Ką pasakoja puikūs paveikslai. 100 šedevrų išsamiai“, kitos meno knygos bei didelis pasirinkimas įvairių kultūrinių leidinių – visa tai rasite elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

Albume publikuojamos nuo 1840-ųjų iki šių dienų užfiksuotos Romos miestą įamžinusios fotografijos, kurių autoriai – žymiausi Italijos ir pasaulio fotografai, tarp kurių – Pompeo Molins, Carlo Bavagnoli, William Klein ir kt. Dėmesys skiriamas tiek juodai baltiems kadrams, kuriuose galima pasigrožėti be turistų minių įamžintais svarbiausiais miesto paminklais, tiek vėlesnėms fotografijoms, kuriose atsiveria Romos rajonų kasdienybė, vietinių pamiltos kavinės ir turizmo industrija. Pro fotografų akis nepraslydo ir svarbiausi šalies politikos įvykiai bei, žinoma, čia apsilankiusių įžymybių gyvenimo akimirkos.

Giovanni Fanelli „Rome. Portrait of a City“ | „Taschen“ leidykla, 2018 m.

Giovanni Fanelli „Rome. Portrait of a City“ | „Taschen“ leidykla, 2018 m.

Albume veriasi kontrastingas miesto paveikslas, kuriame susiduria istorija, kultūra, menas ir kasdienė Italijos sostinės idilė. Čia galima pasigrožėti tiek dokumentinėmis fotografijomis, tiek miesto peizažais ar žmonių portretais. Roma – miestas, kuriame už kiekvieno kampo susiduria praeitis ir dabartis, apstu ne tik prabangių ir išgražintų vilų, stilingai apsirengusių praeivių, svarbių muziejų, bet ir vargingesnių kvartalų, socialinių ir politinių problemų apraiškų. Būtent toks – kontrastingas, įvairialypis bei margas miesto gyvenimas ir atskleidžiamas leidinyje.

Giovanni Fanelli „Rome. Portrait of a City“ | „Taschen“ leidykla, 2018 m.

Giovanni Fanelli „Rome. Portrait of a City“ | „Taschen“ leidykla, 2018 m.

Įsigyti leidinį galima čia.

***

„Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Ne išimtis ir knyga „Rome. Portrait of a City“.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!