Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2023 m. 16 birželio d. 12:52
Nemokamos patirtys Šiauliuose: nuo centų iki garvežių
Skulptūra „Chameleonas“

Skulptūra „Chameleonas“. Pranešimo spaudai nuotr.

Ir keliaujant, ir būnant turistu savame mieste norisi sutaupyti. Štai kokios nemokamos pramogos laukia Šiauliuose. Turizmo specialistai sako – išbandyti tikrai verta, o ir vienos dienos tam net neužteks!

Kasdien

„Baltų kelio“ centras. Patirkite praeities savitumą prisiliesdami prie šiuolaikiškai pateiktos mūsų ir jūsų istorijos. Sudėliokite medinį pasakojimą, nusifotografuokite, pažiūrėkite, kokia senovinė profesija jums tiktų.

„Baltų kelio“ centras.

„Baltų kelio“ centras. Pranešimo spaudai nuotr.

„Baltų kelio“ centras

„Baltų kelio“ centras. Pranešimo spaudai nuotr.

Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus parkas. Baigiantis pavasariui pražysta Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus parko rožynas. Angliško stiliaus rožynas labai turtingas – daugiau nei 1500 rožių krūmų skleidžiasi įvairiausiais žiedais. Apie patį rožyną galite daugiau paskaityti interviu su jo prižiūrėtoja Anastasija Ruta.

Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus parkas

Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus parkas | Nuotr. A. Kučo

Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus parkas

Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus parkas | Nuotr. A. Kučo

Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus parkas

Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus parkas | Nuotr. A. Kučo

Šiaulių gatvių „Zoologijos sodas“. Vietiniai labai nustemba, kai turizmo darbuotojai pradeda kalbėti apie zoologijos sodą Šiauliuose – juk tokio nėra čia! Yra ir dar ne bet koks, o gatvės! Keliauti miesto gatvėmis ir atrasti spalvotus ir iš įvairiausių medžiagų pagamintus „žvėris“ ir „žvėrelius“ jums padės naujausias Šiaulių TIC leidinys – „Šiaulių gatvės „zoologijos sodas“

Fontanas „Pelikanai“

Fontanas „Pelikanai“. Pranešimo spaudai nuotr.

„Slapukai“. Šiauliuose reikia žiūrėti po kojomis, ir tikrai ne dėl to, kad galite užkliūti už kažko, bet po kojomis, grindinyje, gali pasipainioti labai įdomių dalykų – slapukų. Nors mes slapukus („cookies“) esame įpratę išjungti kompiuteryje, šie, gatvėse integruoti, kviečia įjungti fantaziją ir net pritūpti (mažieji tikrai norės tai padaryti).

slapukai šiauliai

Pranešimo spaudai nuotr.

slapukai šiauliai

Pranešimo spaudai nuotr.

Darbo dienomis

Šiaulių geležinkelių muziejus. Pasijusk kaip traukinio mašinistas ir pamojuok iš senovinio garvežio. Muziejuje surinkta unikali kolekcija nukelia visu šimtmečiu į praeitį. Tiek mažus, tiek suaugusius lankytojus sužavi miestelio su geležinkelio linija maketas.

Šiaulių geležinkelių muziejus

Šiaulių geležinkelių muziejus. Pranešimo spaudai nuotr.

Šiaulių geležinkelių muzieju

Šiaulių geležinkelių muziejus | Nuotr. L. Pčelincevaitės

„Centų kambarys“. Jei patinka skaičiuoti pinigus, užsukite į lietuviškai valiutai sukurtą paminklą – „Centų kambarį“. Ant sienų atsidūrė daugiau nei 150 tūkst. monetų. Pavieniams asmenims lankymas nemokamas. Tame pačiame informacijos centre, galite pamatyti ir didžiausią Lietuvoje knygą.

„Centų kambarys“

„Centų kambarys“ | Nuotr. A. Kučo

Tik savaitgaliais

Prisikėlimo aikštės apžvalgos aikštelė įkurta statinio viršutiniame aukšte. Aikštelė atidaryta tik savaitgaliais, iš čia centrinės miesto aikštės panorama kaip ant delno. Pasižvalgykite.

Prisikėlimo aikštės apžvalgos aikštelė

Prisikėlimo aikštės apžvalgos aikštelė. Pranešimo spaudai nuotr.

„Aušros“ muziejus. Kiekvieno mėnesio paskutinį sekmadienį muziejaus padalinių lankymas nemokamas.

Taip pat apsilankykite Chaimo Frenkelio vilos-muziejuje, Fotografijos muziejuje, Šiaulių istorijos muziejuje, Venclauskių namų-muziejuje, Žaliūkių malūnininko sodyboje-muziejuje, Dviračių muziejuje, Radijo ir televizijos muziejuje.

Radijo ir televizijos muziejus

Radijo ir televizijos muziejus. Pranešimo spaudai nuotr.

Dviračių muziejus

Dviračių muziejus. Pranešimo spaudai nuotr.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!