Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2023 m. 31 spalio d. 17:09
„Taschen“ leidyklos knygoje „Expanding Universe. The Hubble Space Telescope“ – žadą atimantys visatos vaizdai
visatos vaizdai

Knyga „Expanding Universe. The Hubble Space Telescope“ | Taschen leidykla

Knygos „Expanding Universe. The Hubble Space Telescope“ autoriai kviečia skaitytojus pasimėgauti nuostabiais visatos vaizdais, užfiksuotais Hablio kosminio teleskopo, skriejančio orbita aplink Žemę.

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

visatos vaizdai

Knyga „Expanding Universe. The Hubble Space Telescope“ | Taschen leidykla

visatos vaizdai

Knyga „Expanding Universe. The Hubble Space Telescope“ | Taschen leidykla

Hablio teleskopas pavadintas amerikiečių astronomo Edvino Hablo garbei. Šiuo teleskopu astronomai stebėjo keliasdešimt tūkstančių įvairių kosminių objektų, sukūrė didžiulį stebėjimo duomenų banką. Knygoje „Expanding Universe. The Hubble Space Telescope“ sudėta 30 nuotraukų, skirtų Hablio 30-ųjų metinių paleidimo į žemąją orbitą paminėjimui. Šiame atnaujintame „Expanding Universe“ leidime 30 visiškai naujų visatos vaizdų. Itin didelės raiškos nuotraukos, darytos beveik be foninio apšvietimo, atsakė ir į kai kuriuos klausimus apie laiką ir erdvę visatoje, taip pat atskleidė nemažai naujų paslapčių, pavyzdžiui, patvirtino juodųjų skylių egzistavimą kaimyninių galaktikų branduoliuose.

Knygoje skaitytojams pristatomi astronautų Charleso F. Boldeno ir Johno Mace’o Grunsfeldo, Zoltano Levay, Hablio duomenis pavertusio garsiomis nuotraukomis, komentarai, Oweno Edwardso esė. „Expanding Universe. The Hubble Space Telescope“ Hablio astronautų veteranų Charleso F. Boldeno jaunesniojo ir Johno Mace’o Grunsfeldo įžvalgos apie Hablio palikimą ir ateities kosmoso tyrinėjimus.

visatos vaizdai

Knyga „Expanding Universe. The Hubble Space Telescope“ | Taschen leidykla

visatos vaizdai

Knyga „Expanding Universe. The Hubble Space Telescope“ | Taschen leidykla

 

Bendraautoriai:

Charlesas F. Boldenas, Jr. generolas majoras, buvęs NASA administratorius. Jis 14 metų buvo NASA astronautų korpuso narys, vadovavo ir pilotavo kosminį Discovery STS-31, kuris iškėlė į orbitą Hablio kosminį teleskopą.

John Mace Grunsfeld astrofizikas ir NASA astronautas bei vyresnysis mokslininkas. John Mace Grunsfeld net tris kartus skrido į Hablio aptarnavimo misijas.

Owenas Edwardsas daugiau nei 30 metų rašė apie fotografiją daugeliui leidinių, taip pat žymiesiems „American Photographer“, „New York Times Magazine“ ir „Smithsonian“.

Zoltanas Levay mokslinio vaizdo kūrėjas. Jis bendradarbiavo su astronautais iš viso pasaulio, viešino NASA Hablio kosminio teleskopo mokslinius rezultatus.

Susiję:

Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą, keliones. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!