Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2024 m. 10 kovo d. 11:16
„Taschen“ leidyklos knygoje – „Depeche Mode“ istorija pagal olandų menininką Anton Corbijn

Knyga „Depeche Mode by Anton Corbijn“ | Taschen leidykla

Taschen leidyklos išleista Reuel Golden knyga „Depeche Mode by Anton Corbijn“ – tai iliustruota olandų menininko Anton Corbijn „Depeche Mode“ istorija. Bendradarbiaujant su grupe, skaitytojui pristatoma daugiau nei 500 nuotraukų, atrinktų iš didžiulių Corbijn archyvų, nemažai jų – dar nematytų: oficialūs ir neoficialūs portretai iš Madrido, Hamburgo, Kalifornijos dykumos, Prahos ir Marakešo (kai kurios darytos kuriant kultinius vaizdo įrašus, tokius kaip „Enjoy the silence“ ir „Personal Jesus“), daugybė atvirų vaizdų ir nuostabių kadrų iš visų grupės turų nuo 1988 m. Be nuotraukų, knygoje – scenos dekoracijų ir albumų viršelių eskizai, Corbijn ranka rašyti tekstai, nukeliantys skaitytoją tiesiai į filmavimus, išsamūs interviu su olandų menininku.

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

  2020 m. lapkritį grupė „Depeche Mode“ buvo įtraukta į Rokenrolo šlovės muziejų, tuomet jos narys Dave’as Gahanas savo padėkos kalboje pasakė: „Norėčiau padėkoti Anton Corbijn, kuris, ačiū Dievui, atsirado tinkamu laiku ir privertė mus atrodyti šauniais“. 2020 m. rudenį „Taschen“ išleido riboto tiražo „Depeche Mode by Anton Corbijn“ knygą su grupės narių ir Anton Corbijn autografais, kuri tapo vienu greičiausiai parduotų kolekcinių leidinių kompanijos leidybos istorijoje. Ši išsami iliustruota istorija apie tai, kaip Corbijn, kuris 1986 m. tapo de facto grupės kūrybos direktoriumi, padėjo „Depeche Mode“ išpopuliarėti ir tapti viena garsiausių kultinių grupių pasaulyje.

 

Knygoje grupės „Depeche Mode“ nariai dalijasi kai kuriomis įžvalgomis apie darbą su Corbijn ir vienbalsiai pritaria, kad vieno žmogaus originali estetika, vyravusi visose jų fotografijose, daugumoje grupės muzikinių klipų, albumuose, grafikoje ir scenografijoje padėjo formuoti grupės veidą ir prisidėjo prie grupės populiarinimo. Ši knyga yra duoklė vienam kūrybiškiausių ir patvariausių bendradarbiavimų roko istorijoje.

Ši išsami iliustruota istorija apie tai, kaip Corbijn, kuris 1986 m. tapo de facto grupės kūrybos direktoriumi, padėjo „Depeche Mode“ išpopuliarėti ir tapti viena garsiausių kultinių grupių pasaulyje.

Fotografas

Olandų fotografas, videografas, dizaineris ir kino režisierius Anton Corbijn geriausiai žinomas kaip nespalvotų meninių fotografijų meistras, kuriose užfiksuoti muzikantai, dailininkai, aktoriai. Jo kitoks požiūris į fotografiją buvo nuolat aptarinėjamas, o pats menininkas giriamas už naują požiūrį ir jo pagrindinį principą: gyvenime netobulumas yra svarbiau nei tobulybė. Nuo kuklaus muzikos gerbėjo iki žinomo ir garsaus fotografo visame pasaulyje – toks Anton Corbijn kelias. Dešimtmečius jis bendradarbiauja su daugeliu muzikantų: Tom Waits, U2, Nick Cave, Metallica, Herbert Grönemeyer, R.E.M. Net ir sukūręs filmus su tokiomis žvaigždėmis, kaip George’as Clooney, Robertas Pattinsonas ar Philipas Seymouras Hofmannas, jis visada grįždavo prie pirmosios meilės – fotografijos. Per daugelį metų Anton Corbijn surengė daugybę parodų. Šiuo metu menininkas gyvena Amsterdame.

Redaktorius

Reuelis Goldenas yra buvęs British Journal of Photography ir „Taschen“ leidyklos fotografijos redaktorius. „Taschen“ išleistos Reuelio Goldeno knygos: „Mick Rock: The Rise of David Bowie“, „Londono ir Niujorko miestų portretai“, „Rolling Stones“, „Jos Didenybė“, „Futbolas 1970-aisiais“ ir kt.

Susiję:

Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą, keliones. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!