Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 25 kovo d. 17:15
Tinklalaidė „Pirmoji nata“: muzikinis duetas „Happyendless“

Penktojoje „Pirmosios natos“ laidoje svečiavosi muzikinis duetas – prodiuseriai Marius Narbutis bei Andrius Kauklys, taip pat žinomi kaip grupės „Happyendless“ nariai. Kalbėjomės apie niūraus karo Ukrainoje fono įtaką kūrybai, privalumus ir problemas dirbant dviese bei… kvepiančią studiją.

Apie kūrybinį duetą „Happyendless“

Duetas „Happyendless“ susikūrė 1999 m. Iš pradžių tai buvo elektroninės muzikos kolektyvas, daugiausiai koncertuojantis techno muzikos renginiuose. Vėliau kūrybinis kelias labiau pasuko į vokalinį – instrumentinį žanrą, prie grupės prisijungus vokalistui Sauliui Prūsaičiui.

Startavę su albumu „Room For Mistakes“, „Happyendless“ nuskynė visus įmanomus Lietuvos muzikos laimėjimus, o 2008 m. vykusiuose „MTV Europos muzikos apdovanojimuose“ jie oficialiai buvo paskelbti geriausia Baltijos šalių grupe.

2012 m. pasirodė albumas „CINEMA“.

Tais pačiais metais Saulius Prūsaitis pradėjo solinę karjerą. Andrius Kauklys ir Marius Narbutis sustabdė grupės veiklą ir savo laiką skyrė įvairiems muzikiniams projektams, kūrė filmų bei reklamų garso takelius.

2018 m. vasarį, po kelerius metus trukusios kūrybinės pertraukos, „Happyendless“ sugrįžo su trečiuoju albumu „KINETIKA“.

Projektą pristato meno, kultūros ir laisvalaikio portalas vilniausgalerija.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!