Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 28 gegužės d. 12:21
Tinklalaidė „Pirmoji nata“: kompozitorė Rita Mačiliūnaitė

Aštuntosios tinklalaidės „Pirmoji nata“ metu su kompozitore Rita Mačiliūnaite kalbėjomės apie motinystę ir kūrybą, laptopą ant vežimėlio ir discipliną chaotiškoje aplinkoje.

Rita Mačiliūnaitė

Rita Mačiliūnaitė | Ilmės Vyšniauskaitės nuotr.

Rita Mačiliūnaitė gimė 1985 metais Kaune. 2004 m. baigusi Kauno J. Naujalio muzikos gimnaziją įstojo į Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademiją, kur 2008 m. įgijo bakalauro (prof. O. Balakauskas), o 2010 m. – magistro laipsnį (prof. R. Mažulis). 2012 m. Muzikos mokymo centre kompozitorė įgijo pedagogo kvalifikacinį laipsnį. 2017 m. apsigynus mokslo darbą „Muzikinės naracijos komponavimo būdai postdraminiame teatre“ buvo suteiktas meno daktaro laipsnis. Dukart – 2014 ir 2017 – apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi už geriausią muziką spektakliams. Nuo 2014 m. dirba muzikinės dalies vedėja Lietuvos rusų dramos teatre. Pomėgiai: teatras, kinas, ilgi pokalbiai su artimiausiais draugais, be proto dievina tonizuojantį masažą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!